14:34 08.09.2018

Порошенко закликав політиків бути відповідальними у дискусіях про встановлення миру в Україні

2 хв читати
Порошенко закликав політиків бути відповідальними у дискусіях про встановлення миру в Україні

Президент України Петро Порошенко заявив, що мир на умовах капітуляції, коли здаються українські території, неприйнятний для країни і для нього особисто, і закликав політиків бути відповідальними у дискусіях щодо термінів встановлення миру.

Як повідомляє в суботу прес-служба президента, П.Порошенко під час свого візиту в Житомир з нагоди Дня міста розповів в інтерв'ю житомирському телеканалу СК1, що мир на умовах капітуляції не прийнятний ні для нього, ні для країни.

"Мир на умовах капітуляції, мир, коли здається українська територія, мир, коли здається українська держава, мир, коли Україна піднімає руки вгору – це не мир для Порошенка і не мир для України", - наголосив він.

Глава Української держави заявив, що запорукою миру є українські Збройні сили України. "Чим сильнішою буде наша армія, тим швидше настане мир. Чим сильнішою буде міжнародна солідарність навколо України, тим швидше настане мир. Чим жорсткішими будуть санкції щодо країни-агресора, тим швидшим буде мир", - наголосив П.Порошенко.

На уточнююче запитання про те, коли саме буде мир, президент України зазначив: "Я не буду обіцяти час. Це нечесно. Я не буду прихильником популістів, які намагаються обдурити людей. Закликаю до відповідальної дискусії і великої відповідальності за долю держави, за її майбутнє".

П.Порошенко ще раз вибачився перед сім'ями загиблих і поранених військових за надію на мир у лічені години або дні, яку він дав 4,5 року тому. "Ми не могли уявити (можливість російської агресії – ІФ), тому що починали боротися з терористами нехай зі зброєю з російського військторгу, з ідеологічним підкріпленням країною-агресором, але агресії регулярних військ РФ, звісно, ми не очікували", - зазначив президент.

П.Порошенко також запевнив, що українська влада робить все, щоб Україна мала стратегічну перспективу організованої та ефективної системи безпеки, зокрема завдяки закону про національну безпеку.

Він наголосив, що в преамбулі Конституції має бути чітко зафіксовано курс України на європейську та євроатлантичну інтеграцію, а у Прикінцевих положеннях – ліквідацію можливості мати російські військові бази, зокрема у м. Севастополі, на території України.

"Принципова позиція України така: ми не питали і не маємо наміру питати у країни-агресора або у Путіна (президента Росії Володимира Путна – ІФ) дозволу на європейську інтеграцію та щодо нашої євроатлантичної інтеграції. Це виключно суверенне право Українського народу", - наголосив глава держави.

Він нагадав, що днями на засіданні Ради безпеки і оборони України було визначено плани дій і реакцій, починаючи від військових і закінчуючи економічними, починаючи від політичних і закінчуючи юридичними та судовими, де РФ повинна відповісти за порушення законів та міжнародного права.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА