19:07 09.09.2018

Сіндзо Абе заявив про двократне збільшення числа жертв землетрусу на Хоккайдо

1 хв читати
Сіндзо Абе заявив про двократне збільшення числа жертв землетрусу на Хоккайдо

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе під час наради уряду, на якій обговорювалося питання ліквідації наслідків землетрусу, що стався поблизу північного японського острова Хоккайдо, заявив, що кількість жертв підземних поштовхів досягла 42 осіб. Про це повідомляє телеканал NHK.

"На цей момент загинули 42 людини. Ми і далі продовжимо докладати всіх зусиль до порятунку і якнайшвидшого виявлення тих, хто знаходиться в небезпеці", - сказав глава уряду.

За його словами, з метою посилення підтримки сімей жертв землетрусів з резервного фонду будуть виділені необхідні кошти.

Потужний землетрус магнітудою 6,6 стався біля Хоккайдо 5 вересня. Потім в цьому ж районі сталося ще 23 повторних підземних поштовхи, найпотужніший з яких досяг показника в 5,5. 8 вересня місцева влада повідомляла про 21 загиблого.

Серія підземних поштовхів призвела до відключення зовнішнього живлення на АЕС "Томарі". Крім того, на острові відключилися всі чотири електростанції, в результаті чого 5,3 млн людей залишилися без світла. Також землетрус спровокував зсуви, які привели до руйнування будинків і доріг. На острові було припинено рух поїздів і скасовані сотні авіарейсів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА