10:28 10.09.2018

Засновник Alibaba Джек Ма піде у відставку за рік

2 хв читати
Засновник Alibaba Джек Ма піде у відставку за рік

Засновник і голова Alibaba Group Джек Ма через рік, у вересні 2019 року, складе із себе повноваження виконавчого голови ради директорів компанії та передасть їх гендиректору Деніелу Чжану, який у подальшому обійматиме обидві посади.

Джек Ма зробив це оголошення в понеділок, у свій 54-й день народження. У відкритому листі до клієнтів, акціонерів та працівників Alibaba він повідомив, що хоче реалізувати й інші мрії, зокрема повернутися до роботи у сфері освіти, переважно з філантропічними проектами. До того, як заснувати Alibaba в 1999 році, він був шкільним учителем англійської мови, й у межах групи його так і називають "Учитель Ма".

До річних зборів акціонерів Alibaba в 2020 році Джек Ма збереже за собою місце в раді директорів компанії.

За менш ніж 20 років Джек Ма перетворив Alibaba на гіганта світової інтернет-торгівлі з капіталізацією в $420 млрд. Виручка компанії останнього кварталу сягнула $11,83 млрд, збільшившись на 60% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

У 2013 році Джек Ма пішов із посади головного виконавчого директора, але залишився виконавчим головою ради директорів компанії та є її обличчям на міжнародній арені. Статки бізнесмена оцінюються майже в $40 млрд.

У Джека Ма близько 4% акцій компанії, проте акціонерна структура дає змогу менеджменту контролювати ухвалення основних рішень в Alibaba.

46-річний Деніел Чжан прийшов в Alibaba в 2007 році. Він відповідав за розвиток Tmall - платформи B2C, яка стала важливим каналом для іноземних компаній, що прагнуть продавати свої товари в Китаї. Вважається, що саме йому належить ідея масштабних розпродажів у День одиноких людей (або День холостяка), який відзначають у Китаї 11 листопада. Він же стоїть за новою ініціативою Alibaba у сфері роздрібної торгівлі, що об'єднує традиційні магазини та електронну комерцію.

"Alibaba демонструвала стале і послідовне зростання протягом 13 кварталів під керівництвом пана Чжана. Його аналітичний розум не має рівних, йому дорогі наші місія та концепція, він безстрашно ставиться до відповідальності, і йому вистачає рішучості проводити інновації та тестувати креативні моделі ведення бізнесу", - йдеться в листі Джека Ма.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА