16:02 10.09.2018

Група цивільних намагалася блокувати роботу прикордонників у Гоптівці

2 хв читати

У ніч на понеділок група цивільних осіб в пункті пропуску Гоптівка (Харківська область) спробувала потрапити до службового приміщення Держприкордонслужби України і блокувати роботу прикордонників.

Як повідомляє прес-служба Східного регіонального управління Держприкордонслужби України, за кілька годин до цього інциденту до пункту пропуску на виїзд із країни прибули два автомобілі Volkswagen польської реєстрації, якими кермував громадянин України. Водії, пройшовши прикордонно-митний контроль, вирішили самостійно змінити смугу руху на виїзді з пункту пропуску і проїхати у зворотному напрямку.

"Громадянам роз'яснили порядок перетину державного кордону, а в разі зворотного руху - скасування інформації про перетин кордону. У свою чергу чоловіки почали поводитися агресивно та не виконували законних вимог прикордонників. Через це їх затримали в адміністративному порядку для складання процесуальних документів за ст .ст. 202 і 185-10 КУпАП. Після цього до пункту пропуску прибули кілька десятків цивільних осіб, які вимагали, щоб їм надали можливість зустрітися із затриманими, спробували потрапити до службового приміщення і блокувати роботу прикордонників", - йдеться в повідомленні.

За інформацією прикордонників, під час інциденту проводилася несанкціонована відеозйомка "для дискредитації". "Як попередньо встановлено, вона планувалася з залученням колишніх співробітників прикордонного загону", - йдеться в повідомленні.

Про інцидент в пункті пропуску повідомили представників поліції. Після проведення бесіди та роз'яснення ситуації, частина громадян покинула пункт пропуску, інші - були передані представникам Національної поліції.

Також за цим фактом до правоохоронних органів направлено повідомлення про вчинення правопорушення, передбаченого ст. 342 (опір представникові правоохоронного органу) КК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА