19:05 10.09.2018

Глави МВС України та Грузії обговорили взаємодію поліції в боротьбі зі "злодіями в законі" та наркозлочинністю

2 хв читати
Глави МВС України та Грузії обговорили взаємодію поліції в боротьбі зі "злодіями в законі" та наркозлочинністю

Міністерство внутрішніх справ України ініціює створення міждержавної робочої групи з представників Грузії, Туреччини та Азербайджану для оперативного обміну інформацією та боротьби з організованою злочинністю, наркозлочинністю та "злодіями в законі".

"Нас цікавить взаємодія кримінального блоку поліції. Головна проблема - ідентифікація осіб та оперативний обмін інформацією. У нас виникали ситуації, коли досить довго ми не могли отримати інформацію про затриманих громадян Грузії. Ми розуміли, що це кримінальний авторитет, але не мали підтвердження від грузинської сторони. Інша проблема - це питання взаємодії відомств щодо "злодіїв у законі", - наводить слова А.Авакова прес-служба МВС у понеділок.

Перший заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін повідомив, що МВС ініціює створення міждержавної робочої групи для боротьби з організованою злочинністю та "злодіями в законі".

"Нас турбує організована злочинність і "злодії в законі", які, в основному, вихідці з Грузії. Ми пропонуємо створити спільну робочу групу з офіцерів кримінальної поліції для спільної роботи, оперативного обміну інформацією, щоб ми могли швидко реагувати на загрози. Контактну групу буде створено між чотирма країнами: Україна, Туреччина, Азербайджан, Грузія", - зазначив В.Аброськін.

Сторони також обговорили питання протидії наркозлочинності.

Міністр внутрішніх справ Грузії Георгі Гахар зазначив, що грузинська сторона готова до плідної співпраці в усіх напрямах. Він також відзначив значні успіхи Департаменту кіберполіції Нацполіції України.

"У вас один із найкращих департаментів боротьби з кіберзлочинністю в Європі. Ми хотіли б запросити одного з офіцерів до нас, щоб перейняти ваш досвід", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА