07:52 11.09.2018

На конференції ОБСЄ Росію закликали звільнити Сенцова та інших українських політв'язнів

2 хв читати
На конференції ОБСЄ Росію закликали звільнити Сенцова та інших українських політв'язнів

На відкритті щорічної конференції ОБСЄ з людського виміру у Варшаві 10 вересня Глава американської делегації, посол Майкл Козак знову закликав Росію звільнити українського режисера Олега Сенцова та інших українських політичних в'язнів, повідомило Радіо Свобода.

"У своєму виступі посол нагадав, що в заключній заяві торішнього засідання делегація Сполучених Штатів закликала до звільнення режисера Олега Сенцова й інших громадян України, які перебувають в ув'язненні в Російській Федерації через мирну опозицію до окупації Криму та агресії на сході України", - сказано в повідомленні на сайті Радіо Свобода в понеділок увечері, з посиланням на місію США при ОБСЄ.

"Коли ми відкриваємо конференцію 2018 року, пан Сенцов знаходиться в небезпечному стані здоров'я на 120-й день свого голодування, протестуючи проти незаконного позбавлення волі з боку Росії більше 60 його співвітчизників. Ми закликаємо Росію звільнити цих ув'язнених", - підкреслив глава американської делегації.

М.Козак зазначив, що продовження російської агресії проти України суперечить усім десяти базовим принципам Гельсінського заключного акта, зокрема недоторканності кордонів і територіальній цілісності держав. А Сенцов і інші українські в'язні є "втіленням зв'язку між порушеннями міжнародної безпеки Росії і її зловживанням правами людини".

Він також зазначив, що "конфлікт в Україні, який розпалила і продовжує підживлювати Росія, є найгіршою кризою безпеки в Європі з 1990-х років" і підтвердив, що санкції проти Росії залишатимуться в силі, поки Росія повністю не виконає свої мінські зобов'язання, а кримські санкції не будуть скасовані, поки Росія не поверне Україні повний контроль над півостровом.

У своєму виступі американський посол також зазначив, що порушення Росією суверенітету і територіальної цілісності іншої держави не обмежуються тільки Україною.

"Росія продовжує займати 20 відсотків території Грузії і підтримувати сепаратизм в придністровському регіоні Молдови, у всьому регіоні ОБСЄ і в світі Росія здійснює згубні кампанії з дезінформації, щоб підірвати процеси виборів і знищити віру в демократичні уряди", - сказано в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА