11:58 11.09.2018

Ураган "Флоренс" продовжує рух до східного узбережжя США

2 хв читати
Ураган "Флоренс" продовжує рух до східного узбережжя США

Ураган "Флоренс", який посилився до четвертої - передостанньої за силою - категорії, продовжує рух до східного узбережжя США, повідомляє у вівторок агентство "Ассошіейтед прес".

Особливу небезпеку ураган, що сформувався в Атлантичному океані, представляє для штатів Північна та Південна Кароліна, де мільйони жителів уже почали активно готуватися до удару стихії. Агентство зазначає, що "Флоренс" може стати найпотужнішим ураганом, який нападав на ці штати за останні 60 років.

Ураган супроводжується проливними дощами та сильними поривами вітру, швидкість яких досягає 209 км/г. Очікується, що у вівторок "Флоренс" посилиться до п'ятої - максимальної - категорії за шкалою Саффіра-Сімпсона, а досягне східного узбережжя США в четвер.

Раніше губернатор Південної Кароліни Генрі Макмастер доручив здійснити евакуацію всіх жителів прибережної частини штату. За його словами, свої будинки доведеться покинути приблизно 1 млн осіб. У сусідньому штаті - Північна Кароліна - також оголосили про евакуацію, вона торкнеться близько 300 тис. осіб.

Напередодні президент США Дональд Трамп закликав проявляти підвищену обережність через наближення потужного урагану.

"Будь ласка, підготуйтеся (до стихії - ІФ), будьте обережні та будьте в безпеці", - написав він на своєму акаунті у Twitter.

Одним із найбільш потужних ураганів, які обрушувалися на штати Північна та Південна Кароліна, був ураган "Гейзел" у 1954 році. Тоді стихія забрала життя кількох десятків людей, понад 15 тис. житлових будинків було зруйновано.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА