12:32 11.09.2018

Президенти України та Естонії візьмуть участь у першому дні форуму YES

2 хв читати
Президенти України та Естонії візьмуть участь у першому дні форуму YES

Президент України Петро Порошенко виступить із промовою на відкритті пленарного засідання 15-ї щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES), повідомляє прес-служба форуму.

"14 вересня 2018 пленарні засідання 15-ї щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) розпочнуться виступом президента України Петра Порошенка. Дискусію учасників конференції з президентом України модеруватиме президент Ради з міжнародних відносин Річард Хаас", - повідомляється на сайті YES у вівторок.

Тема зустрічі YES цьогоріч - "Майбутнє покоління всього". Форум триватиме 13-15 вересня в Києві. У його роботі візьмуть участь понад 400 провідних політиків, дипломатів, бізнесменів, громадських активістів та експертів із 28 країн світу.

"Перший день конференції розпочнеться з обговорення "комплексної картини" майбутнього та її бачення різними експертами. Пленарні засідання продовжаться обговоренням майбутнього демократії в епоху дезінформації і втручання у вибори, майбутнього США і Європи, впливу нових торгових воєн на майбутнє світової економіки, а також майбутнього НАТО. Особливу увагу буде приділено перспективам технологій блокчейн", - зазначено в повідомленні.

Зазначається, що заключна панель першого дня буде присвячена детальному обговоренню питання створення цифрового суспільства з президентом Естонії Керсті Кальюлайдом.

Серед спікерів першого пленарного дня: міністр закордонних справ України Павло Клімкін, помічник генерального секретаря НАТО з політичних питань і політики безпеки Алехандро Альваргонзалес, віце-президент Європейської Комісії з питань євро і соціального діалогу, фінансової стабільності, фінансових послуг та Союзу ринків капіталу Валдіс Домбровскіс, екс-прем'єр-міністр Великобританії Тоні Блер, екс-прем'єр-міністр Франції Мануель Вальс, засновник і виконавчий директор Jigsaw Джаред Коен, винахідник, футуролог Реймонд Курцвейл, філософ і письменник Бернар-Анрі Леві, президент Інституту свободи і демократії Ніл Фергюсон.

Окрім Річарда Хааса, дискусію модеруватиме ведучий програми HARD Talk на BBC Стівен Сак, шеф-редактор американського видання газети Financial Times Джиліан Тетта, ведучий програми Fareed Zakaria GPS на каналі CNN Фарід Закарія.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА