14:14 11.09.2018

Денісова хоче отримати медичну довідку про стан здоров'я Сенцова від незалежної медкомісії

2 хв читати
Денісова хоче отримати медичну довідку про стан здоров'я Сенцова від незалежної медкомісії

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до російської колеги Тетяни Москалькової та голові Ради розвитку громадянського суспільства і прав людини при президентові РФ Михайла Федотова з приводу отримання медичної довідки про стан здоров'я політв'язня Олега Сенцова від незалежної медичної комісії.

"Я хочу бачити медичну довідку про стан здоров'я Олега Сенцова від незалежної медичної комісії. Я має переконатися в тому, що він отримає необхідну йому допомогу. Саме тому в черговий раз звертаюся до омбудсмена РФ Тетяни Москалькової та голови Ради при президентові РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайла Федотова", - написала Л.Денісова на Facebook-сторінці у вівторок.

Український омбудсмен висловила занепокоєння у зв'язку з новиною про погіршення стану здоров'я О.Сенцова.

"Я не вірю жодному слову РФ. Вони лише роблять гучні заяви, що стан здоров'я українського політв'язня на 121-й день голодування не погіршився. Але у мене немає жодного офіційного підтверджувального документа. Олег Сенцов на межі. Інакше він не написав би заповіт на свою творчість. Але незламний, наполегливо бореться за долі всіх політв'язнів", - зазначила вона.

Напередодні сестра О.Сенцова Наталія Каплан повідомила, що він написав заповіт на свою творчість у разі смерті. Вона також привела цитати з листа О.Сенцова: "Стан у мене приблизно такий самий: стабільно-паскудний, до всіх старих спецефектів тепер ще додалася гіпоксія - це нестача кисню в органах, переважно у серці та мозку. Туман в голові, все крутиться, тіло, голова і кінцівки німіють. Кровоносна система взагалі не справляється з живленням киснем організму".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Велика Британія передала Міноборони України обладнання для роботи з реєстром "Оберіг"

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

На лінії фронту зафіксовано 71 бойове зіткнення

Шольц: Сподіваємося, що ще шість систем "Patriot" буде знайдено для України від НАТО

Зеленський зустрівся з українською єврейською громадою напередодні свята Песах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА