16:41 11.09.2018

Кучма отримав найвищу нагороду УПЦ-КП і обговорив із патріархом Філаретом перебіг надання Томосу про автокефалію

1 хв читати
Кучма отримав найвищу нагороду УПЦ-КП і обговорив із патріархом Філаретом перебіг надання Томосу про автокефалію

Другий президент України (1994 - 2005) Леонід Кучма отримав найвищу нагороду Української православної церкви Київського патріархату - Орден святого апостола Андрія Первозванного II ступеня, повідомляється на сайті президентського фонду "Україна".

"За заслуги з відродження духовності в Україні, утвердження помісної Української православної церкви та з нагоди 80-річчя від дня народження", - йдеться у відповідному указі.

У вітальному листі патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, який з побажаннями Божого благословення вручив цю нагороду Л.Кучмі, йдеться: "На Вашу долю випав нелегкий тернистий шлях розвитку незалежної України. Ваші мудрість, професіоналізм, далекоглядність допомогли зробити багато для зміцнення її суверенітету і незалежності, збереження суспільного миру, міжконфесійної злагоди. Ви проголосили і затвердили європейський напрям розвитку України як стратегічну мету, досягнення якої убезпечить наш народ від повторення трагічних сторінок минулого. Переконаний - незважаючи на об'єктивні труднощі і проблеми, з якими стикалися і Ви, і Україна, Ви гідно виконали свою місію".

В інформації також зазначається, що під час розмови Л.Кучма і патріарх Філарет обговорили хід надання Томосу про автокефалію Української православної церкви.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА