20:10 11.09.2018

Суд визнав В.Литвина винним у шахрайстві під час закупівлі рюкзаків для НГУ, засудивши його до 5 років ув'язнення з випробувальним терміном

2 хв читати
Суд визнав В.Литвина винним у шахрайстві під час закупівлі рюкзаків для НГУ, засудивши його до 5 років ув'язнення з випробувальним терміном

Колегія суддів Червонозаводського районного суду Харкова розглянула справу за обвинуваченням підприємця Володимира Литвина, підозрюваного в шахрайстві під час закупівлі рюкзаків для Нацгвардії України (НГУ), і визнала його винним у зазначеному правопорушенні, засудивши до п’яти років позбавлення волі з випробувальним терміном.

"Умови угоди (обвинуваченого зі слідством - ІФ) про визнання провини відповідають вимогам КПК. Суд дійшов висновку про можливість затвердження зазначеної угоди... Суд присудив: угоду про визнання провини затвердити", - йдеться у вироку, озвученому в головою колегії суддів Віктором Єжовим у вівторок увечері.

Таким чином, суд визнав законною угоду між слідством і підприємцем, яка передбачає визнання В.Литвина винним за ч. 4 ст. 190 і ч. 4 ст. 358 (шахрайство і підроблення документів), а також призначив йому покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з випробувальним терміном у два роки. В.Литвин відповідно до угоди зобов'язується відшкодувати завдану шкоду в сумі 4 млн 845 тис. грн.

Вирок набуває чинності після закінчення терміну подання апеляційної скарги, якщо таку не буде подано.

Після оголошення вироку В.Литвин від коментарів відмовився, але визнав, що рішенням задоволений.

Як повідомлялося, 5 квітня 2018 року Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомили про завершення досудового розслідування в так званій справі про рюкзаки. Йдеться про кримінальне провадження щодо розтрати понад 14 млн грн під час закупівлі рюкзаків для потреб Міністерства внутрішніх справ України наприкінці 2014-го - на початку 2015 років.

12 липня керівник САП Назар Холодницький повідомив, що САП закрила справу, в якій фігурували син міністра внутрішніх справ України Олександр Аваков та екс-заступник глави МВС С.Чеботар. Водночас підозрюваним у розкраданні коштів залишається третій фігурант справи - представник фірми-переможця тендера на постачання рюкзаків Володимир Литвин, якому слідство інкримінує привласнення майна та підроблення документів.

13 липня НАБУ направило до САП скаргу на постанову про закриття цього кримінального провадження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

Підозрюваного в хабарництві заступника голови Запорізької облради відсторонено від посади - САП

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА