10:17 12.09.2018

Організація виборів у "ДНР" і "ЛНР" нелегітимна, тому що за Мінськими угодами ці утворення мають зникнути

2 хв читати
Організація виборів у "ДНР" і "ЛНР" нелегітимна, тому що за Мінськими угодами ці утворення мають зникнути

Організація виборів у так званих "ДНР" і "ЛНР" нелегітимна, тому що, виходячи з Мінських угод, ці територіальні одиниці не мають існувати, а замість них мають бути обрані мери і глави обласних адміністрацій після досягнення безпеки в цьому регіоні, заявив спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер.

"Ви не можете проводити вибори у зоні, в якій немає базової безпеки. Крім цього, територіальні одиниці, про які ми говоримо, так звані "Донецька і Луганська народні республіки", не мають майбутнього в рамках Мінських угод, у них немає місця в українському конституційному порядку", - сказав К.Волкер в інтерв'ю DW, опублікованому в середу, відповідаючи на запитання, чи є порушенням Мінських угод підготовка до виборів владою "ДНР".

Спецпредставник США зазначив, що за логікою Мінських угод "ці утворення мають зникнути".

"Так що організація виборів - нелегітимна дія сама по собі, по-перше, через питання безпеки, а те й тому, що ці територіальні одиниці не повинні існувати. Коли з'явиться безпека, мають проводитися вибори мера і голів обласних адміністрацій тощо", - наголосив К.Волкер.

Відповідаючи на запитання, чи зайшли у глухий кут переговори у "нормандському форматі" після вбивства в Донецьку ватажка "ДНР" Олександра Захарченка, про що раніше заявляла Москва, спецпредставник США сказав: "Досі я підтримував контакти зі своїм російським колегою. Ми не згодні щодо дуже принципових речей, але, тим не менш, ми як і раніше підтримуємо контакт. Наскільки я знаю, французькі та німецькі колеги теж залишаються на зв'язку (з російським партнером із переговорів - ред.)".

Водночас він зазначив, що російська сторона не готова до будь-яких дій, і "в цьому проблема".

"Вони навряд чи зробили щось в останні кілька років, щоб спробувати повернути до регіону мир і безпеку. Але вони продовжують звинувачувати Україну, нагадуючи, що конфлікт відбувається на українській території. Але ж не Україна прийшла на російську територію - це росіяни перебувають на українській території. Я думаю, що росіяни, судячи з усього, вирішили, що наразі не вдаватимуться до нових спроб мирного врегулювання, а очікуватимуть результатів виборів в Україні в наступному році. У результаті ми не бачимо нічого нового, окрім постійних обвинувачень на адресу інших і відходу від переговорів", - розповів К.Волкер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА