12:09 12.09.2018

В Україні за вісім місяців 2018 року зафіксовано майже 170 порушень свободи слова

2 хв читати

В Україні за вісім місяців 2018 року експерти Інституту масової інформації (ІМІ) зафіксували 168 випадків порушень свободи слова в 23 регіонах, що на п’ять випадків менше ніж за аналогічний період 2017 року (173 випадки).

Як повідомляється в середу на сайті Інституту, за результатами щомісячного моніторингу ІМІ "Барометр свободи слова" до трійки лідерів увійшли випадки перешкоджання журналістській діяльності (67 випадків, що на 10 більше ніж за аналогічний період 2017 року), погрози та залякування журналістів (24 випадки, що на два випадки більше ніж у 2017 році). Третє місце посіла категорія "побиття та напади" (22 випадки, що на три більше ніж за аналогічний період минулого року).

"Далі за кількістю порушень йде категорія "доступ до публічної інформації". З початку року експерти ІМІ зафіксували 12 таких випадків. За аналогічний період минулого року було зафіксовано майже вдвічі більше таких випадків - 23 і посідала ця категорія другу позицію", - йдеться в повідомленні .

За 8 місяців поточного року Інститут зафіксував 12 випадків кіберзлочинів проти ЗМІ, що відповідає рівню аналогічного періоду 2017 року.

Регіоном-лідером за кількістю порушень прав журналістів із початку 2018 року залишається м. Київ та Київська область (70 випадків із 168). Далі йдуть Миколаївська область (11 випадків), Дніпропетровська й Одеська (вісім випадків), Полтавська (сім випадків).

Згідно з моніторингом, порушували переважно право журналістів на професію, приватні особи, правоохоронці, місцева влада та депутати. "Ця тенденція є стійкою з минулого року", - зазначили в ІМІ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА