13:17 12.09.2018

Культивацію конопель у Грузії суворо регламентуватимуть

2 хв читати
Культивацію конопель у Грузії суворо регламентуватимуть

Після рішення Конституційного Суду, згідно з яким вживання марихуани в особистому просторі більше не вважається злочином і адміністративним правопорушенням, країна постала перед новою правовою реальністю, заявив прем'єр-міністр Грузії Мамука Бахтадзе на брифінгу в середу перед засіданням уряду.

"Щойно було оприлюднено це рішення суду, я доручив міністерству внутрішніх справ підготувати відповідний законопроект, що створить дуже жорсткі рамки вживання марихуани в публічному просторі і відповідно, підготовлено законопроект нових регуляцій, який сьогодні ми розглянемо на засіданні уряду, після чого він буде направлений до парламенту", - сказав М.Бахтадзе.

Прем'єр наголосив, що згідно із законопроектом, вживання марихуани в громадських місцях, у транспорті, у присутності неповнолітніх, біля навчальних закладів і під час виконання службових обов'язків "суворо каратимуть".

За його словами, ця регуляція стосуватиметься всіх публічних службовців, педагогів, лікарів і представників різних професій.

"Будуть покарані також ті люди, які спробують популяризувати цю ідею серед осіб до 21 року. Хочу наголосити, що посилиться відповідальність за популяризацію та рекламування вживання марихуани", - заявив М. Бахтадзе, зазначивши, що збут марихуани залишається кримінальним злочином.

Стосовно ж вирощування і виробництва конопель у медичних цілях, а також її експорту, прем'єр наголосив, що культивація конопель буде суворо регламентована.

"Суворо регламентованою буде культивація конопель, щоб максимально уникнути хаосу і порушення закону", - сказав глава уряду.

30 липня Конституційний суд Грузії задовольнив позов членів опозиційної партії "Гірчі" (Шишка) Зураба Джапарідзе і Вахтанга Мегрелішвілі проти парламенту, які оскаржували конституційність норми Кодексу адміністративних правопорушень, що встановлює адміністративну відповідальність за вживання наркотичної речовини - марихуани.

"Вживання марихуани є сферою, захищеною правом на вільний розвиток особистості", - говорилося в постанові суду, яке, однак, викликало неоднозначну реакцію в країні.

Проти легалізації марихуани виступив католікос-патріарх всієї Грузії Ілія II, який в своїй недільній проповіді назвав "великою помилкою" рішення Конституційного Суду і заявив, що дозвіл на вживання наркотиків у Грузії - це "ворожнеча до нації".

Кримінальне покарання за куріння марихуани Конституційний суд Грузії скасував в листопаді 2017 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА