14:48 12.09.2018

Порошенко обурений рішенням Верховного суду Росії щодо Сущенка: У РФ досі триває 1937 рік

2 хв читати
Порошенко обурений рішенням Верховного суду Росії щодо Сущенка: У РФ досі триває 1937 рік

Президент України Петро Порошенко висловив обурення визнанням Верховним судом Росії законним вироку українському журналісту Роману Сущенку, якого російський суд засудив до 12 років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії суворого режиму.

"Обурений рішенням Верховного суду Росії щодо Романа Сущенка. Спочатку ця справа була фарсом, і абсурдність "судів" над Романом очевидна для всього цивілізованого світу. У РФ досі триває 1937, тоді як у нас йде боротьба з агресією Росії та боротьба за звільнення українських заручників Кремля", - написав П.Порошенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

Глава Української держави звернувся до Р.Сущенка: "Романе, вдома на тебе чекають і боряться, і день твого звільнення неухильно наближається. Ми об'єднуємо світове співтовариство, працюємо над продовженням санкцій тиску для твого якнайшвидшого звільнення та звільнення інших наших співвітчизників".

Як повідомлялося, Р.Сущенка Мосміськсуд визнав винним у шпигунстві (ст. 276 КК РФ) і засудив до 12 років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії суворого режиму. Слухання у справі, як у суді першої інстанції, так і апеляційному, відбувалися у закритому режимі, оскільки матеріали розслідування мають гриф "повністю таємно".

За даними Центру громадських зв'язків (ЦГЗ) ФСБ РФ, Р.Сущенко, як кадровий співробітник Головного управління розвідки Міноборони України, "цілеспрямовано збирав відомості, що становлять державну таємницю, про діяльність Збройних сил і військ Національної гвардії РФ, витік яких за кордон міг завдати шкоди обороноздатності держави".

Своєї вини Р.Сущенко категорично не визнає. Як заявляв захисник українця Марк Фейгін, його довіритель працював власним кореспондентом агентства "Укрінформ" у Парижі, а до Росії приїхав із приватним візитом, щоб зустрітися з родичами.

12 вересня 2018 року Верховний суд Росії визнав законним вирок українському журналісту Роману Сущенку, засудженому російським судом на 12 років колонії суворого режиму за шпигунство. "Вирок Московського міського суду від 4 липня 2018 залишити без змін, апеляційні скарги - без задоволення", - йдеться в рішенні апеляційної колегії ЗС РФ. Отже, вирок набув законної чинності та підлягає виконанню.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА