15:51 12.09.2018

Сущенко готовий написати прохання про помилування - Фейгін

2 хв читати
Сущенко готовий написати прохання про помилування - Фейгін

Засуджений російським судом за шпигунство на 12 років колонії суворого режиму український журналіст Роман Сущенко готовий написати прохання про помилування, повідомив правозахисник Марк Фейгін.

Коментуючи в ефірі телеканалу "Прямий" рішення Верховного суду РФ залишити чинним вирок Р.Сущенку, М.Фейгін заявив: "Ми не згодні. Ми далі оскаржуватимемо рішення. Ми наполягали на виправдувальному вироку. Роман як не визнавав провини, так і не визнає. У своєму останньому слові він сказав про те, що вважає вирок суду першої інстанції незаконним, необґрунтованим і наполягав на виправдувальному вироку. Інша справа, що з урахуванням усіх обставин, які було нами наведено, ми вважали, що можна було б зменшити термін покарання", - сказав адвокат.

М.Фейгін зазначив, що вони розраховують на політичну участь керівництва України в тому, щоб домогтися від Кремля обміну Р.Сущенка, наприклад, на перекладача Станіслава Єжова, якого підозрюють у роботі на спецслужби Росії.

Правозахисник зазначив, що наразі важливо, щоб Р.Сущенка не відправили відбувати покарання у віддалені регіони Росії.

"Роман готовий написати цей нещасний папірець із проханням про помилування. Неважливо, що ти напишеш, головне – опинитися в Києві. Він провину як не визнав, так і не визнає, але прохання про помилування абсолютно не означає, що ви визнаєте свою провину", - наголосив М.Фейгін.

Як повідомлялося, Р.Сущенка Мосміськсуд визнав винним у шпигунстві (ст. 276 КК РФ) і засудив до 12 років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії суворого режиму. Слухання у справі і в суді першої інстанції, і в апеляційному, відбувалися у закритому режимі, оскільки матеріали розслідування мають гриф "повністю таємно".

За даними Центру громадських зв'язків (ЦГЗ) ФСБ РФ, Р.Сущенко, як кадровий співробітник Головного управління розвідки Міноборони України, "цілеспрямовано збирав відомості, що становлять державну таємницю, про діяльність Збройних сил і військ Національної гвардії РФ, витік яких за кордон міг завдати шкоди обороноздатності держави".

Своєї вини Р.Сущенко категорично не визнає. Як заявляв захисник українця М.Фейгін, його довіритель працював власним кореспондентом агентства "Укрінформ" у Парижі, а до Росії приїхав із приватним візитом, щоб зустрітися з родичами.

12 вересня 2018 року Верховний суд Росії визнав законним вирок українському журналісту Роману Сущенку, засудженому російським судом на 12 років колонії суворого режиму за шпигунство. "Вирок Московського міського суду від 4 липня 2018 залишити без змін, апеляційні скарги - без задоволення", - йдеться в рішенні апеляційної колегії ВС РФ. Отже, вирок набув законної чинності та підлягає виконанню.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА