16:03 12.09.2018

Понад 3,5 тис. осіб вступили на навчання до вищих військових навчальних закладів України в 2018 році

2 хв читати
Понад 3,5 тис. осіб вступили на навчання до вищих військових навчальних закладів України в 2018 році

За підсумками вступної кампанії-2018 до вищих військових навчальних закладів України прийнято 3,5 тис. осіб, повідомив заступник директора Департаменту військової освіти, науки, соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони Вадим Артамощенко.

"За результатами конкурсного відбору на навчання до вищих військових навчальних закладів і військових навчальних підрозділів вищих військових закладів за всіма рівнями військової освіти прийнято більше ніж 3,5 тис. людей", - сказав він на брифінгу в середу в Києві.

В.Артамощенко зазначив, що понад 30% тих, хто вступив, - з числа військовослужбовців строкової служби і військової служби за контрактом, близько 25% - випускники військових ліцеїв і ліцеїв із посиленою фізичною підготовкою, більше ніж 10% - діти-сироти, діти з сімей загиблих військовослужбовців та із сімей військовослужбовців-учасників АТО.

Представник відомства уточнив, що на навчання приймали осіб із числа цивільної молоді, які отримали повну загальну середню освіту, випускників військових (військово-морських) ліцеїв і ліцеїв із посиленою військово-фізичною підготовкою, військовослужбовців, що проходять військову службу за контрактом, резервістів і військовозобов'язаних, що мають повну середню освіту.

Також мали право на вступ до вищих військових навчальних закладів на заочну форму навчання для отримання ступеня вищої освіти "бакалавр" за "цивільними" спеціальностями: військовослужбовці-контрактники, що прослужили у ЗСУ не менше ніж один термін контракту, військовослужбовці-строковики, а також військовослужбовці, які проходять військову службу за призовом з мобілізації та які отримали поранення під час виконання службових обов'язків у районі проведення антитерористичної операції (бойових дій).

"Військові навчальні заклади здійснюють підготовку за державним замовленням. Після завершення навчання кожен випускник гарантовано працевлаштовується. Він отримує офіцерське (сержантське) військове звання і призначається на військову посаду для проходження військової служби за контрактом", - зазначив він.

Представник міністерства також нагадав, що цього року було збільшено віковий ценз для вступу до військових навчальних закладів. "Цивільна молодь, випускники військових ліцеїв і ліцеїв із посиленою військово-фізичною підготовкою, військовослужбовці, резервісти та військовозобов'язані можуть вступати до військових вишів із 17 до 30 років", - сказав В.Артамощенко.

В Україні діють 12 вищих військових навчальних закладів і військові навчальні підрозділи вищих навчальних закладів, а саме: 2 університети, 4 академії, 5 військових інститутів, 1 факультет; кафедри військової підготовки - 5 готують офіцерів кадру, 26 - офіцерів запасу.

Підготовка військових фахівців здійснюється в галузі знань "військові науки", "національна безпека", "безпека державного кордону" і в 21 "цивільній" галузі знань за ліцензованими спеціальностями і спеціалізаціями. Це понад 70 спеціальностей і близько 150 спеціалізацій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА