16:09 12.09.2018

Затриманний екс-командир "Східного корпусу" Ширяєв

3 хв читати
Затриманний екс-командир "Східного корпусу" Ширяєв

Співробітники Національної поліції України затримали колишнього командира "Східний корпус" Олега Ширяєва у справі про спробу захоплення елеватора в с. Занки Харківської області, повідомив член колегії Міністерства внутрішніх справ України, народний депутат від фракції "Народний фронт" Антон Геращенко.

"Півгодини тому співробітники поліції затримали у минулому бійця батальйону "Азов" Олега Ширяєва, якого обґрунтовано підозрюють в участі в організації рейдерського нападу на сільгосппідприємство в селі Занки Зміївського району Харківської області", - написав А.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу вдень.

Реагуючи на це повідомлення, в полку спеціального призначення "Азов" Національної гвардії України заявили, що О.Ширяєв жодного стосунку до формування не мав.

"У повідомленні радник міністра внутрішніх справ називає затриманого колишнім бійцем батальйону "Азов", у зв'язку з чим прес-служба "Азова" офіційно заявляє, що Олег Ширяєв ніколи не мав жодного стосунку до особового складу нашого підрозділу", - йдеться в поширеній у середу заяві прес-служби полку.

Водночас у відділі комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області уточнили, що О.Ширяєва доправили в слідче управління для проведення слідчих дій.

"Олега Ширяєва доправлено до слідчого управління ГУ НП у Харківській області для проведення слідчих дій у рамках кримінального провадження, відкритого за фактом подій 11 вересня в с. Занки Зміївського району Харківської області", - повідомили у відділі комунікацій.

Водночас у відділі комунікацій ГУ Нацполіції не змогли відповісти на запитання, чи був О.Ширяєв одним з учасників бійки в с. Занки.

Як повідомлялося, 11 вересня в с. Занки Харківської області група невідомих людей у балаклавах намагалася проникнути на територію місцевого елеватора, де зіткнулася з жителями райцентру.

За інформацією поліції, у бійці взяли участь кілька десятків людей, було застосовано травматичну зброю та газовий балончик. У результаті постраждали чотири людини: троє чоловіків і працівник районної поліції.

За цим фактом внесено зведення до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від трьох до семи років.

Перший заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін 12 вересня повідомив, що в результаті спроби захоплення елеватора в Харківській області 53 людини було доправлено до поліції, із них затримано 22, що брали активну участь у захопленні підприємства зі зброєю в руках.

12 вересня вранці глава МВС України Арсен Аваков анонсував затримання у цій справі колишнього українського військовослужбовця, екс-командира роти особливого призначення МВС "Східний корпус", засновника громадського руху "Східний корпус" О.Ширяєва.

"Національна поліція сьогодні, я думаю, проведе необхідні дії та затримає і пред'явить підозри одному з керівників цієї структури, у минулому досить відомій людині, яка керувала ротою Національної поліції "Східний корпус", пану Ширяєву", - сказав міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА