21:12 12.09.2018

Трамп ввів санкції проти країн і закордонних організацій, які втручаються у вибори в США

2 хв читати
Трамп ввів санкції проти країн і закордонних організацій, які втручаються у вибори в США

Президент США Дональд Трамп у середу підписав постанову про введення санкцій відносно іноземних урядів і організацій за втручання в американські вибори або причетність до подібного втручання, повідомляє газета "Гілл".

"Санкції будуть вводитися автоматично проти іноземних урядів, якщо буде виявлено втручання або вплив з їхнього боку на вибори", - повідомляє газета.

Йдеться про втручання у вибори в США за допомогою хакерства або скоординованих кампаній з дезінформації.

Постанова підписана за кілька тижнів до початку проміжних виборів в США, які відбудуться в листопаді, вона дозволить розвідувальним агентствам США розслідувати можливі випадки втручання в процес виборів.

Згідно з постановою, американська розвідка протягом 45 днів після проведення виборів має підготувати звіт про те, чи були виявлені ознаки іноземного втручання. Даний звіт буде направлений до Мін'юсту США, а також департаменту небезпеки, які також в 45-денний термін визначатимуть необхідність введення санкцій.

У свою чергу, Мінфін і держдепартамент можуть самостійно вводити окремі обмежувальні заходи у зв'язку з можливим втручанням в американські вибори.

У постанові зазначається, що під втручанням у вибори мається на увазі діяльність у соціальних мережах, яка чинить вплив на виборців, оприлюднення вкрадених хакерами політичних документів і спроби пошкодити електронні виборчі системи, такі як бази даних виборців.

"Це процес, який спробує гарантувати, що ми робимо все можливе для того, щоб запобігти втручанню в наші вибори", - заявив директор Національної розвідки Ден Коутс.

Тим часом, конгресмени з Палати представників вважають, що даної постанови президента недостатньо, щоб забезпечити захист американських виборів.

"Сьогоднішнє оголошення, зроблене адміністрацією, визнає загрозу, але його недостатньо, щоб протистояти їй. Сполучені Штати можуть і мають робити більше", - йдеться в спільній заяві конгресмена від Республіканської партії Марка Рубіо і конгресмена від демократів Кріса Ван Голлена.

Представники американської влади обвинувачують Росію у втручанні у вибори президента США в 2016 році, на яких здобув перемогу Дональд Трамп. Спецпрокурор Мін'юсту США Роберт Мюллер веде розслідування.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

Профільний комітет рекомендував ВР прийняти за основу законопроєкт про захист інтересів власників земельних паїв

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА