20:50 12.09.2018

Понад 20 учасникам конфлікту навколо елеватора в Харківській області повідомлено про підозру

2 хв читати
Понад 20 учасникам конфлікту навколо елеватора в Харківській області повідомлено про підозру

Зміївський відділ Чугуївської місцевої прокуратури затвердив підозри 22 особам, затриманим після бійки зі стрільбою, що сталася на території елеватора в с. Занки 11 вересня.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області, всім їм інкримінують ч. 4 ст. 296 (хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням зброї) Кримінального кодексу України.

"Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 11 вересня в с. Занки група невідомих у балаклавах намагалася проникнути на територію місцевого елеватора. Вони надали документи про передачу фермерського господарства, якому належить елеватор, іншому керівнику. Проте, за словами діючого керівника господарства, жодних дій щодо переоформлення прав на підприємство він не здійснював. У зв'язку з цим до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено відомості за ч. 1 ст. 358 (підроблення та використання документів, печаток або штампів) і ст. 206-2 КК України (протиправне заволодіння майном підприємства).

Між невідомими і місцевими жителями з представниками "Національного корпусу", що приїхали їх підтримати, сталася бійка зі стрільбою.

За даними прокуратури, внаслідок сутички дістав травми співробітник поліції. Крім того, з тілесними ушкодженнями, зокрема з вогнепальними пораненнями, до медзакладу звернулися сім осіб. Усім, за винятком одного, допомогу надано амбулаторно.

За цим фактом внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) КК України. Крім того, розпочато розслідування за фактом завдання тілесних ушкоджень співробітнику правоохоронних органів (ч. 2 ст. 345 КК України).

Перший заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін 12 вересня повідомив, що в результаті спроби захоплення елеватора в Харківській області 53 людей доправили до поліції, із них затримали 22, що брали активну участь в захопленні підприємства зі зброєю в руках.

Глава МВС України Арсен Аваков анонсував затримання у цій справі колишнього українського військовослужбовця, екс-командира роти особливого призначення МВС "Східний корпус", засновника громадського руху "Східний корпус" Олега Ширяєва.

Пізніше відділ комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області повідомив, що О.Ширяєва доправили до слідчого управління, з ним тривають слідчі дії.

Начальник ГУ Нацполіції Олег Бех не виключив, що О.Ширяєва також можуть затримати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Незважаючи на затримку у схваленні в Конгресі США фінансування для України, допомога USAID не припинялася

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА