13:54 13.09.2018

Перший заступник глави СБУ просить Генпрокуратуру розслідувати "службове підроблення" з боку детектива НАБУ

3 хв читати
Перший заступник глави СБУ просить Генпрокуратуру розслідувати "службове підроблення" з боку детектива НАБУ

Перший заступник глави Служби безпеки України Павло Демчина подав заяву до Генеральної прокуратури України про те, що детектив Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) склав щодо нього повідомлення про підозру на підставі завідомо недостовірних даних.

Відповідну заяву П.Демчини від 12 вересня 2018 року на ім'я генпрокурора Юрія Луценка та керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького оприлюднила на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер речник СБУ Олена Гітлянська.

У своїй заяві перший заступник глави СБУ повідомляє, що 7 вересня 2018 старший детектив НАБУ С.Яндюк склав стосовно П.Демчини повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368-2 Кримінального кодексу України (незаконне збагачення), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років. Цього самого дня цей документ було передано на узгодження до САП.

"Як мені стало відомо від моїх адвокатів, текст підозри ґрунтується виключно на завідомо недостовірних даних щодо мого спільного проживання з громадянкою О.В. у період із 2010 до кінця 2016 року і вигадок детективів щодо можливої наявності у мене та О.В. спільного майна", - пише він.

П.Демчина стверджує, що детективу НАБУ на момент складання тексту підозри було точно відомо про відсутність між ним і громадянкою О.В. сімейних відносин із березня 2012 року, про що є ухвала суду Володимирецького районного суду Рівненської області.

Крім того, як стверджує перший заступник глави СБУ, протягом усього терміну слідства (понад 18 місяців) детективи НАБУ не вжили заходів щодо встановлення його справжнього місця проживання, а саме не було допитано його сусідів та охоронців житлового комплексу в с. Петропавлівська Борщагівка Київської області, де проживає П.Демчина.

"На мою думку, співробітники НАБУ свідомо не допитали свідків щодо мого постійного проживання... оскільки отримання цих показань повністю спростовує обвинувачення щодо мене", - наголосив він.

Отже, як стверджує П.Демчина, детектив НАБУ С.Яндюк, "можливо за вказівкою свого керівництва", вніс завідомо неправдиві відомості до офіційного документа - повідомлення про підозру від 7 вересня.

"З огляду на вищезазначене, у діях старшого детектива С.Яндюка присутні ознаки складу кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366 (службове підроблення), ст. 343 (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу), та ч. 2 ст. 372 (притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності) Кримінального кодексу України.

П.Демчина попросив зареєструвати його заяву в ЄРДР і провести судове розслідування.

У свою чергу О.Гітлянська додала: "Павло Демчина застерігає директора НАБУ Артема Ситника від знищення журналу вхідної реєстрації та інших документів, що підтверджують отримання старшим детективом НАБУ Яндюком С.В. копій постанови Володимирецького районного суду Рівненської області у цивільній справі №565/552/17 від 25.04.2017 р.".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині, загинув мирний житель - Офіс генпрокурора

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

Унаслідок артилерійського обстрілу в Куцурубській громаді загинула жінка, поранені чоловік і підліток

Росія вбила українських дітей у Дніпрі, ми могли запобігти цьому, але не змогли - глава МЗС Естонії

РФ атакувала Одещину ракетами, пошкоджено припортову інфраструктуру, постраждала людина - Кіпер

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА