17:17 13.09.2018

У військовій прокуратурі спростовують слова Пивоварника про те, що підготовка до вбивства Бабченка була "спецоперацією СБУ"

3 хв читати
У військовій прокуратурі спростовують слова Пивоварника про те, що підготовка до вбивства Бабченка була "спецоперацією СБУ"

Поширене 12 вересня в мережі інтернет відео з виступом В'ячеслава Пивоварника, в якому він стверджує, що підготовка до вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка нібито була "спецоперацією Служби безпеки України", а сам В.Пивоварник насправді перебуває в м. Чоп Закарпатської області, є фейком, заявляють у Військовій прокуратурі України.

"Зазначена інформація не відповідає дійсності, повністю спростовується зібраними органом попереднього розслідування доказами і є черговим фейком, поширеним спецслужбами Російської Федерації з метою спроби дискредитації правоохоронних органів України", - йдеться в заяві, яку оприлюднила у четвер прес-служба Військової прокуратури України.

В інформації зазначається, що Головне слідче управління СБУ під процесуальним керівництвом Головної військової прокуратури завершило досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом підготовки до навмисного вбивства А.Бабченка.

"Водночас триває досудове розслідування, спрямоване на встановлення інших співучасників, причетних до організації здійснення терористичних актів, зокрема й осіб, які перебувають на території Російської Федерації", - зазначили у Військовій прокуратурі.

Як повідомлялося, увечері 29 травня спочатку ЗМІ, потім і влада України повідомили, що російського журналіста А.Бабченка, який із 2017 року працює на телеканалі ATR у Києві, нібито застрелили на сходовій клітці його будинку в Києві. Наступного дня голова СБУ заявив, що інформація про "вбивство" А.Бабченка була частиною спецоперації українських правоохоронців, спрямованої на запобігання замаху на журналіста, а сам А.Бабченко вийшов до присутніх на брифінгу представників ЗМІ.

Того самого дня стало відомо про затримання організатора "вбивства" А.Бабченка - Бориса Германа, який запропонував своєму знайомому учаснику АТО $30 тис. і передав йому частину суми за безпосереднє виконання злочину, на що той погодився. Загалом організатор цього злочину говорив про усунення 30 осіб в Україні.

Незабаром чернець-волонтер, активіст "Правого сектора" Олексій Цимбалюк, колишній ієродиякон Української православної церкви (Московського патріархату) та Української православної церкви Київського патріархату Аристарх повідомив, що є тією людиною, якій замовили вбивство А.Бабченка, після чого він звернувся з інформацією до СБУ.

Пізніше генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив про список 47 потенційних жертв.

Генеральний прокурор України пізніше поінформував, що в серпні Б.Герман пішов на підготовку співпраці зі слідством.

1 вересня голова Служби безпеки України Василь Грицак повідомив, що Голосіївський районний суд Києва після операції зі слідством засудив Б.Германа, до 4,5 року позбавлення волі. "Так, ця інформація відповідає дійсності. 30 серпня цього року Голосіївський районний суд Києва визнав винним громадянина Бориса Германа в тому, в чому його обвинувачували. Йому призначено реальний термін покарання - 4 роки і 6 місяців позбавлення волі", - сказав В.Грицак.

За словами глави СБУ, вирок набуде чинності через місяць. Він уточнив, що Б.Герман пішов на угоду зі слідством, повністю визнав свою провину. "Співпрацює зі слідством, дає дуже цікаві свідчення, які ми в подальшому перевірятимемо і документуватимемо", - зазначив В.Грицак.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Після знищення російського Ту-22М3 другий літак був змушений розвернутися - ГУР МО

Серед загиблих у Синельниковому - троє дітей від 6 до 14 років, повідомили в ОВА

У Херсоні внаслідок обстрілу виникла пожежа, є постраждалий

Процедуру ввезення гумдопомоги для потреб муніципалітетів та її використання необхідно спростити - мер Тростянця

Кількість загиблих на Дніпропетровщині збільшилася до дев'яти: у лікарні померла поранена дитина

ГУР: Російський Ту-22МЗ збито тими самими засобами, якими раніше було уражено А-50

Суд заборонив діяльність проросійської партії "Соціал-патріотична асамблея слов'ян" - СБУ

Росіяни 18 разів обстріляли Донеччину, є загиблі - ОВА

"Укрзалізниця" після ранкової ракетної атаки відновила роботу вокзалу станції "Дніпро"

Ядерні об'єкти Ірану не постраждали під час ударів Ізраїлю по Ісфахану - МАГАТЕ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА