18:14 13.09.2018

Омелян відкидає звинувачення на свою адресу, має намір судитися з НАБУ та не планує йти у відставку

2 хв читати
Омелян відкидає звинувачення на свою адресу, має намір судитися з НАБУ та не планує йти у відставку

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявляє про співпрацю керівництва Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) з українськими політиками і має намір подати на бюро до суду, а також відкидає корупційні звинувачення на свою адресу і не має наміру подавати у відставку з посади.

"Я категорично спростовую всі висунуті мені зауваження і звинувачення. Я захищатиму своє ім'я, честь і гідність законним шляхом. І я вимагатиму притягнення до відповідальності слідчих НАБУ", - сказав В.Омелян на брифінгу в Києві в четвер.

"Я хочу заявити, що на мене чиниться тиск з боку керівництва НАБУ. Мені відомо про факти політичного співробітництва керівництва НАБУ з українськими політиками", - додав глава Мінінфраструктури.

Міністр зазначив, що не знає, до якого правоохоронного органу апелювати в зв'язку з наявною у нього інформацією про співпрацю керівництва НАБУ з політиками.

"Я просто не знаю, куди мені з цими фактами звертатися. Якщо раніше про такі факти співпраці правоохоронних органів з українськими політиками можна було звертатися до НАБУ, то до кого мені звертатися за фактом співпраці НАБУ з українськими політиками? Куди?", - пояснив У .Омелян.

Він заявив, що хоч і підтримує європейську практику відходу у відставку чиновників у зв'язку з підозрами щодо них, однак не має наміру залишати посаду міністра інфраструктури України.

"Чесно кажучи, мені ця посада обридла до печінок. Я свято вірю, що як тільки я подам у відставку і її прийме Верховна Рада, 99% всіх публічних обурень, заведених справ і решти - пропадуть... Але я такої радості на цьому етапі нікому не доставлю", - наголосив В.Омелян.

Міністр зазначив, що слідство у його справі тривало півтора року, однак правомірних звинувачень на його адресу так і не було висунуто, і всі претензії НАБУ він готовий спростувати в суді.

За його словами, аналогічні справи НАБУ не раз відмовлялося розглядати, водночас його справу бюро почало "з усім завзяттям".

Як повідомила прес-служба НАБУ 13 вересня міністру повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч.3 ст.368-2 і ст.366-1 Кримінального кодексу України. У свою чергу, сам В.Омелян пов'язує підозру в незаконному збагаченні з проведеними ним реформами, початком виборів у країні і справою щодо екс-депутата Миколи Мартиненка, яку вже кілька років веде НАБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість постраждалих унаслідок масованої ракетної атаки в Дніпропетровській області зросла до 21 людини

На Ставропіллі впав дальній бомбардувальник Ту-22М3

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

ЗС України за добу ліквідували 870 окупантів

За добу окупанти 442 рази обстріляли Запорізьку область, є руйнування

Генштаб ЗС України : На фронті відбулося 86 бойових зіткнень, на бахмутському напрямку відбито 25 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 11 ракетних і 78 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

Генштаб ЗС України: Ухвалено рішення про припинення відрядження полковника Наталії Гуменюк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА