07:27 14.09.2018

За минулу добу бойовики 37 разів відкривали вогонь по позиціях ЗС України, поранений український військовослужбовець

2 хв читати
За минулу добу бойовики 37 разів відкривали вогонь по позиціях ЗС України, поранений український військовослужбовець

За минулу добу бойовики 37 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України, в результаті чого поранення отримав український військовослужбовець, повідомили в прес-центрі штабу операції Об'єднаних сил.

"Окупанти 37 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ. При цьому противник 6 разів застосував озброєння, заборонене мінськими домовленостями ... Під час бойових дій протягом доби один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення", - йдеться у зведенні на сторінці штабу в Фейсбук у п'ятницю вранці.

Бойовики здійснювали обстріли українських позицій біля населених пунктів Станиця Луганська, Кримське, Новотошківське, Луганське, Троїцьке, Верхньоторецьке, Авдіївка, Піски, Красногорівка, Мар'їнка, Березове, Старогнатівка, Гранітне, Чермалик, Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединський і Широкине.

Незаконні збройні формування вели прицільний вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Крім того, з мінометів калібру 82-мм бойовики обстрілювали позиції ООС поблизу населених пунктів Чермалик, Гнутове і Водяне, а з міномета 120-го калібру - близько Чермалика та Кримського. Також за минулу добу довкола населених пунктів Кримське, Троїцьке, Чермалик та Гнутове українські опорні пункти були обстріляні з озброєння бойових машин піхоти. А поблизу Новотошківського і Гранітного НВФ застосували протитанкові керовані ракети.

"Також учора російські окупаційні війська обстріляли з озброєння, забороненого мінськими домовленостями, населений пункт Водяне, що на маріупольському напрямку. З окупованої Ужівки в бік житлового сектора на східній околиці Водяного випущено 5 мін калібру 120-мм. Пошкоджених будинків і постраждалих серед цивільного населення немає", - відзначили в прес-центрі штабу ООС.

За даними української розвідки, за минулу добу було знищено одного і поранено четверо бойовиків.

З початку поточної доби НВФ 4 рази обстріляли позиції ООС. Один обстріл зафіксований на луганському напрямку поблизу Кримського, інші - на маріупольському напрямку поблизу населених пунктів Гнутове, Водяне та Широкине. У всіх випадках бойовики відкривали вогонь по позиціях ООС з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Втрат серед особового складу Об'єднаних сил немає.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА