08:48 14.09.2018

Мережа Facebook почала перевіряти фото і відео на достовірність

1 хв читати
Мережа Facebook почала перевіряти фото і відео на достовірність

Соціальна мережа Facebook почала перевіряти достовірність інформації на фото і відео, повідомила в корпоративному блозі компанії менеджер з продукції Антонія Вудфорд.

"Сьогодні ми розширюємо перевірку фактів для фотографій і відео для всіх наших 27 партнерів у 17 країнах в усьому світі. Це допоможе нам швидше виявити і вжити заходів проти більшої кількості дезінформації", - розповіла вона.

Кампанія створила модель, яка використовує різні сигнали залученості для виявлення потенційно помилкового контенту. Наприклад, зворотний зв'язок від користувачів Facebook. Фотографії та відео відправляються експертам для перевірки фактів.

Компанія відзначає, що багато партнерів мають досвід оцінки фото і відео і навчаються методам візуальної перевірки. Facebook також використовує оптичне розпізнавання символів для вилучення тексту з фотографій. Соцмережа працює над розробкою нових способів визначення маніпуляцій з фото і відео.

На початку квітня Facebook видалила з соцмережі сотні публікацій і акаунтів, пов'язаних з російською "фабрикою тролів". Глава компанії Марк Цукерберг заявив, що на цих сторінках "неодноразово обманювали людей в усьому світі і маніпулювали ними". Згодом він розповів про розробку Facebook інструментів, які дозволять уникнути втручання у вибори за допомогою соцмереж.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА