09:26 14.09.2018

Рішення Ради ЄС про продовження індивідуальних санкцій за Україну набуде чинності в суботу

1 хв читати
Рішення Ради ЄС про продовження індивідуальних санкцій за Україну набуде чинності в суботу

В "Офіційному журналі" Євросоюзу в п'ятницю опубліковано постанову Ради ЄС від 12 вересня про продовження на 6 місяців - до 15 березня 2019 року - індивідуальних санкцій проти фізичних та юридичних осіб у зв'язку з українською ситуацією.

"Це рішення набуває чинності наступного дня після публікації в "Офіційному журналі" Європейського Союзу", - зазначено в документі.

Як повідомлялося, Рада ЄС оголосила 13 вересня 2018 року про продовження обмежувальних заходів через дії, "які підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету або незалежності України" на подальші 6 місяців.

Рішення було ухвалено за письмовою процедурою.

Санкції стосуються 155 фізичних осіб і 44 організацій. Індивідуальні санкції передбачають заморожування активів фізичних і юридичних осіб у Європейському Союзі та заборону на поїздки до країн ЄС.

Ці обмежувальні заходи вперше було застосовано в березні 2014 року. Крім індивідуальних заходів проти фізичних і юридичних осіб у зв'язку з українською ситуацією діють також економічні санкції стосовно окремих секторів економіки Росії (до 31 січня 2019 року), й обмежувальні заходи, які впроваджені у відповідь на незаконну анексію Криму та Севастополя і діють на їх територіях до 23 червня 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА