11:25 14.09.2018

Facebook почав перевіряти достовірність фото та відео

1 хв читати
Facebook почав перевіряти достовірність фото та відео

Американська Facebook Inc., якій належить найбільша у світі соціальна мережа, почала перевіряти фотографії та відео на достовірність, повідомила менеджер із продуктів Антонія Вудфорд у корпоративному блозі.

За її словами, раніше фактчекінг, який переважно виконували люди, діяв стосовно текстових повідомлень.

Компанія "активно працює над новими технологіями", щоб "розібратися з іншими формами дезінформації", наголосила А.Вудфорд.

Для виявлення потенційно помилкового контенту компанія розробила самонавчальну модель. До використовуваних нею методів входить зворотний зв'язок із користувачами соцмережі. Потім відібрані фотографії та відео відправляють на фактчекінг незалежним партнерам Facebook, більшість з яких навчені технікам візуальної перевірки таких матеріалів, повідомляє Deutsche Welle.

Для вилучення тексту з фотографій перевірники використовують метод оптичного розпізнавання символів, зазначила представник компанії.

У серпні з Facebook і сервісу для обміну фотографіями Instagram через "скоординовану неавтентичну поведінку" було видалено понад 650 сторінок, груп і облікових записів. Розміщені на цих сторінках матеріали були спрямовані на дезінформацію користувачів, повідомило керівництво соцмережі.

Котирування акцій Facebook за підсумками торгів у четвер знизилися на 0,4%. Капіталізація компанії за останні дванадцять місяців скоротилася на 6,5%, тоді як американський фондовий індекс Standard & Poor's 500 за цей період підскочив на 16%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА