07:56 15.09.2018

Екс-командира "Східного корпусу" Ширяєва узято під варту до 10 листопада

3 хв читати
Екс-командира "Східного корпусу" Ширяєва узято під варту до 10 листопада

Київський райсуд Харкова обрав запобіжний захід колишньому командиру роти Нацполіції "Східний корпус" і засновнику однойменного громадського руху Олегу Ширяєва.

"Суд визначив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без застави до 10 листопада на термін досудового розслідування", - повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області.

Як повідомлялося, О.Ширяєв є підозрюваним у кримінальному провадженні: в зв'язку з конфліктом через елеватор в с. Занки Харківської області за ч.4 ст.296 (хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї) КК України. Крім того, О.Ширяєву інкримінується ч.1 ст.294 та ч.2 ст.347 (активна участь в масових заворушеннях, що супроводжувалися погромами, знищенням і пошкодженням майна, спробою захоплення будівлі, навмисне пошкодження майна працівника правоохоронного органу шляхом підпалу) КК України.

Начальник ГУ Нацполіції в Харківській області Олег Бех пояснив кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна", що мова йде про напад на будинок начальника Краснокутського райвідділу Національної поліції в грудні 2015р. Тоді після мітингу, в якому брали участь місцеві жителі і представники громадської організації Громадянський корпус "Азов", незадоволені роботою поліції, зокрема, з розслідування зґвалтування та вбивства 15-річної дівчинки, частина учасників попрямували спочатку до будинку відстороненого від виконання обов'язків начальника Краснокутського РВ НП , вибили там вікна, звалили паркан і стали кидати "коктейлі Молотова". Потім вони пішли до будинку його заступника, де діяли аналогічно.

Зараз вирішується питання про обрання О.Ширяєву запобіжного заходу. Прокуратура має намір наполягати на утриманні під вартою без права внесення застави.

Як повідомлялося, 11 вересня в с. Занки Харківської області група невідомих людей у балаклавах намагалася проникнути на територію місцевого елеватора, де зіткнулася з жителями райцентру.

За інформацією поліції, у бійці взяли участь кілька десятків людей, було застосовано травматичну зброю та газовий балончик. У результаті постраждали чотири людини: троє чоловіків і працівник районної поліції.

За цим фактом внесено зведення до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від трьох до семи років.

Перший заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін 12 вересня повідомив, що в результаті спроби захоплення елеватора в Харківській області 53 людини було доправлено до поліції, із них затримано 22, що брали активну участь у захопленні підприємства зі зброєю в руках.

12 вересня вранці глава МВС України Арсен Аваков анонсував затримання у цій справі колишнього українського військовослужбовця, екс-командира роти особливого призначення МВС "Східний корпус", засновника громадського руху "Східний корпус" О.Ширяєва.

"Національна поліція сьогодні, я думаю, проведе необхідні дії та затримає і пред'явить підозри одному з керівників цієї структури, у минулому досить відомій людині, яка керувала ротою Національної поліції "Східний корпус", пану Ширяєву", - сказав міністр.

13 вересня О.Ширяєв був затриманий після проведення слідчих дій у зв'язку з конфліктом через елеватор в с. Занки Харківської області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

Медійники закликають замінити Наталію Гуменюк: забороняє висвітлювати воєнні злочини РФ

Генпрокурор: У результаті дій агресора загинуло понад 12 тис. мирних українців, серед них 543 дитини

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

САП передала до суду справу депутата Одарченка, підозрюваного в підкупі голови Держагентства відновлення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА