11:47 15.09.2018

Поліція затримала охоронця автостоянки, який побив суддю Святошинського райсуду Києва Дячука

2 хв читати
Поліція затримала охоронця автостоянки, який побив суддю Святошинського райсуду Києва Дячука

Поліція затримала чоловіка, який завдав тілесних ушкоджень судді Святошинського районного суду Києва Сергію Дячуку, - нападником виявився охоронець автостоянки.

Як повідомив у суботу відділ комунікації поліції Києва, напередодні близько 22:00 в столичну поліцію надійшло повідомлення судді Святошинського райсуду, якого побив наглядно знайомий чоловік. Після інциденту правопорушник втік.

Прибулим правоохоронцям постраждалий розповів, що помітив, як біля автостоянки на вул. Симиренка розклали багаття. Коли він вийшов на вулицю, то побачив, що охоронець стоянки палив сміття. Суддя зробив чоловікові зауваження, а той схопив металеву палицю та почав завдавати йому ударів по руках і голові. Свідки конфлікту викликали постраждалому "швидку", в той час як зловмисник втік.

Співробітники столичної поліції встановили особу підозрюваного і затримали його. Ним виявився киянин 1964 року народження. Наразі він дає пояснення слідчим Святошинського управління поліції.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до семи років позбавлення волі.

Раніше прес-служба Ради суддів України повідомила про напад на суддю Святошинського районного суду Києва С.Дячука біля його будинку.

У повідомленні зазначено, що цей суддя веде слухання справи про вбивства людей на Майдані 18-20 лютого 2014 року. "Справа, в якій вже фігурують 157 потерпілих і понад 500 свідків. На лаві підсудних – п'ятеро екс-співробітників київського полку "Беркут". Їх звинувачують у масовому вбивстві протестувальників, а також у вчиненні терористичного акту", - зазначили в Раді суддів України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА