13:01 15.09.2018

У Запорізькій області затримали підозрюваного в організації вбивства учасника АТО Олешка – Аброськін

2 хв читати
У Запорізькій області затримали підозрюваного в організації вбивства учасника АТО Олешка – Аброськін

У Запорізькій області співробітники поліції затримали підозрюваного в організації умисного вбивства учасника бойових дій на Донбасі Віталія Олешка 31 серпня 2018 року, повідомив перший заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін.

"Учора в Запорізькій області працівниками кримінальної поліції України разом зі слідством в ході проведення спеціальних заходів за підтримки прокуратури Запорізької області був затриманий 38-річний чоловік - один із підозрюваних в замовленні та організації навмисного вбивства 31 серпня 2018 року Віталія Олешка", - повідомив В.Аброськін на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук" у суботу.

За його словами, чоловік майже одразу після скоєння вбивства виїхав разом зі своєю родиною в окупований Крим, але потім вирішив повернутися назад.

"Я обіцяв дружині убитого Віталія Олешка, який пройшов пекло війни на Сході нашої держави, встановити замовників і організаторів вбивства. Сьогодні перший з них пішов. До речі, вже заарештовані та перебувають у слідчому ізоляторі чотири виконавці", - нагадав перший заступник Нацполіції.

Як повідомлялося, В.Олешка (позивний Сармат) застрелили з обрізу мисливської рушниці 31 липня в центрі Бердянська. Правоохоронці затримали п'ятьох підозрюваних у вбивстві В.Олешка - чотирьох у Василівці Запорізької області, ще одного в Бердянську.

2 серпня всім чотирьом затриманим у Василівці було оголошено підозру про вчинення за попередньою змовою групою осіб умисного вбивства в Бердянську В.Олешка. Як написав речник Генпрокуратури Андрій Лисенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook, підозру оголошено за пунктом 12 частини 2 статті 115 КК України.

Нардеп фракції "Народний фронт", член колегії МВС України Антон Геращенко повідомив, що вбивця В.Олешка був колишнім снайпером із загону міліції особливого призначення "Торнадо" і також брав участь в АТО. Ще четверо затриманих є його спільниками, спортсменами з Дніпра і області.

Пізніше з'явилася інформація, що затриманий у Бердянську чоловік не має статусу підозрюваного та проходить у справі про вбивство В.Олешка як свідок. За неофіційними даними, перед вбивством він позичив чотирьом зловмисникам автомобіль, не знаючи цілей його використання.

3 серпня Бердянський міський суд заарештував чотирьох підозрюваних у скоєнні цього злочину. При цьому суддя Бердянського міського та районного суду Сергій Морока під час засідання повідомив, що за основною версією слідства, вбивство було скоєно на ґрунті особистих відносин у зв'язку з протиріччями у підприємницькій діяльності.

22 серпня Апеляційний суд Запорізької області залишив під вартою чотирьох підозрюваних у вбивстві бердянського активіста і учасника бойових дій на Донбасі Віталія Олешка, повідомила прес-служба суду у вівторок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Основна частина озброєнь із нового пакета допомоги США розміщена в Німеччині та Польщі, що прискорить її доставку в Україну - ЗМІ

Унаслідок авіаудару по Костянтинівці на Донеччині поранені п'ятеро осіб, двоє - у важкому стані - голова ОВА

МЗС може призупинити отримання консульських послуг для чоловіків мобілізаційного віку в закордонних дипломатичних установах - Кулеба

Україна має найвищу готовність воювати за свою країну серед європейських країн - 62% - опитування СГ "Рейтинг" у співпраці з Gallup Int.

БЕБ заявляє про ухилення відомим онлайн казино від сплати понад мільярда грн податків

ДП "Документ" припинило видачу документів у закордонних підрозділах

Пред'явлена підозра про заволодіння держземлями стосується спору семирічної давнини між держпідприємствами та фізособами - міністр агрополітики

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА