14:42 15.09.2018

Закриття "справи Кернеса" було незаконним, Апеляційний суд має ухвалити справедливе рішення - Луценко

2 хв читати
Закриття "справи Кернеса" було незаконним, Апеляційний суд має ухвалити справедливе рішення - Луценко

Рішення Київського районного суду Полтави про закриття провадження проти міського голови Харкова Геннадія Кернеса і двох його охоронців було незаконним, суддя Андрій Антонов має відповісти, а Апеляційний суд – винести справедливе рішення, заявляє генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"Вважаю, що в судовий процес втрутилися політики. Про це свідчить те, що суддя після цього процесу одразу пішов на пенсію. Очевидно, те, що у нас називають "дембельським акордом", а в західному світі – хабарем, було доволі вагомим", - сказав він у суботу в Києві на 15-й щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES), яку організував Фонд Віктора Пінчука.

Генпрокурор нагадав, що було відкрито кримінальне провадження за завідомо неправосудне рішення судді.

"І очікую справедливого і законного рішення Апеляційного суду. Прямо і відверто – що я дуже рідко можу використовувати в таких тонких матеріях, як оцінка рішення суду – я скажу: рішення було протизаконним. І цей суддя має за нього відповісти", - сказав Ю.Луценко.

Як повідомлялося, 10 серпня 2018 року суддя Київського райсуду Полтави А.Антонов розцінив систематичну неявку прокурорів на дебати у справі міського голови Харкова Г.Кернеса та його охоронців В.Блінника і Є.Сміцького як відмову від обвинувачення та закрив кримінальне провадження. "Суд постановив: кримінальне провадження з обвинувачення Кернеса Геннадія Адольфовича... Блінника Віталія Дмитровича... Сміцького Євгена Миколайовича закрити у зв'язку з відмовою сторони обвинувачення від підтримки обвинувачення у справі", - йдеться в рішенні, оголошеному А.Антоновим.

Того самого дня заступник генпрокурора України Анжела Стрижевська повідомила, що прокуратура Полтавської області відкрила кримінальне провадження за фактом ухвалення суддею неправосудного рішення у справі стосовно Г.Кернеса, В.Блінника та Є.Сміцького. "Прокуратура Полтавської області внесла відомості за цим факто до ЄРДР за ч. 1 ст. 375 КК України (винесення суддею неправосудного рішення)", - сказала А.Стрижевська на брифінгу.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що суддя А.Антонов прийняв завідомо неправосудне рішення і відповість перед законом."Суддя, який у порушення всіх законодавчих норм ухвалив рішення про закриття справи Кернеса, - відповідатиме за завідомо неправосудне рішення. І дембельський акорд не допоможе", - написав Ю.Луценко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Того самого дня НАЗК заявило про намір перевірити декларації про доходи судді А.Антонова.

Згодом суддя А. Антонов звернувся до Вищої ради правосуддя (ВСП) із заявою про тиск з боку Генпрокуратури України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА