15:33 15.09.2018

Луценко: у справі Ситника нам потрібна інформація з телефонів журналістів тільки в день спілкування з ним

2 хв читати
Луценко: у справі Ситника нам потрібна інформація з телефонів журналістів тільки в день спілкування з ним

Генеральний прокурор України Юрій Луценко наголошує, що слідству у справі про ймовірне розголошенні державної таємниці даних досудового слідства директором НАБУ Артемом Ситником необхідна інформація з мобільних телефонів журналісток Наталії Седлецької і Христини Бердинських тільки в день їх спілкування з ним.

"Я знаю, що журналісти між собою говорять про певну дату, коли ця розмова офф-рекордс могла бути. Але це юридичний документ, де не можна користуватися чутками, і нам потрібна дата цієї події. Відповідно, ми повинні взяти початок негласних слідчих розшукових дій і дату розголошення (даних досудового слідства директором НАБУ А.Ситником – ІФ). Ось цей проміжок становить 17 місяців", - сказав він журналістам у суботу в Києві.

"Ще раз вам кажу прямим текстом: нам не потрібно нічого, крім дати перебування двох журналістів, які були свідками ймовірно вчиненого злочину, на території мережі, яка обслуговує мобільні телефони НАБУ. Тільки одна дата, тільки в одній ланці НАБУ", - зазначив Ю.Луценко.

Генпрокурор пояснив, що дані з мобільних телефонів не є власністю мобільного оператора, вони зберігаються на певних серверах. "Щоб надати нам точку геолокаціі, оператор повинен використовувати приблизно 14 параметрів, щоб дати нам відповідь. І ці 14 параметрів суд дозволяє операторам використовувати, щоб дати нам відповідь. Але вони дадуть нам тільки ту відповідь, яка нам потрібна", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА