12:55 17.09.2018

Націоналісти протестують біля Генпрокуратури через екстрадицію до РФ добровольця Тумгоєва, сталися сутички

2 хв читати
Націоналісти протестують біля Генпрокуратури через екстрадицію до РФ добровольця Тумгоєва, сталися сутички

Активісти партії "Свобода", "Національного корпусу", "С14" та інших націоналістичних організацій протестують біля будівлі Генеральної прокуратури України в понеділок у зв'язку з екстрадицією до Росії добровольця, який воював на Донбасі, громадянина РФ Тимура Тумгоєва.

Вони вимагають відставки заступника генерального прокурора України Євгена Єніна.

Під час протесту виникли сутички, учасники акції почали кидати бруківку в двері будівлі Генпрокуратури. Вони також запалили сміття, папір та інші предмети перед входом до відомства.

У відповідь із вікон Генпрокуратури їх почали поливати водою. На місце прибули правоохоронці в спецобмундируванні.

Народний депутат Оксана Корчинська повідомила, що активісти зустрілися з генпрокурором. "Він дає гарантію нам, що жодного атошника більше не видадуть. Я сказала, що нас цікавить офіційна заява, тому що зараз він гарантує (це - ІФ) на словах", - сказала вона.

Як повідомлялося, позафракційний народний депутат, член Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Андрій Іллєнко повідомив про видачу 12 вересня українською стороною Росії Т.Тумгоєва, який нібито воював проти російської агресії в Україні. "Українська сторона видала каральним органам РФ Тимура Тумгоєва, екстрадиції якого вимагала ФСБ. Тумгоєв - інгуш, який воював проти московської агресії в Україні", - написав він на своїй сторінці у Facebook в четвер.

А.Іллєнко також зазначив, що вважає немислимим видачу Росії кого-небудь, "тим паче коли йдеться про ворогів кремлівського режиму й тих, хто воював за Україну", й у зв'язку з видачею Т.Тумгоєва Москві готує депутатське звернення.

Водночас у Генеральній прокуратурі України спростували інформацію про участь Т.Тумгоєва в антитерористичній операції на сході України. За весь час розгляду Генеральною прокуратурою України запиту про його видачу (а це понад два роки) жодних даних про участь особи в АТО або бажання брати участь в АТО не надходило, жодного разу про це не заявила сторона захисту", - повідомили у відомстві.

У Генпрокуратурі заявили, що російські правоохоронні органи обвинувачують Т.Тумгоєва в участі в незаконному збройному формуванні, яке структурно належало до угруповання "Ісламська держава" і воювало проти урядових військ у Сирії, при цьому обвинувачуваний не приховував своєї участі в цій організації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Миколаєві під час гасіння пожежі постраждало 5 рятувальників

Україна розпочала переговори про укладання угоди з безпеки з Португалією

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА