13:28 17.09.2018

Турчинов назвав черговим фейком заяву Міноборони РФ про "український слід" у катастрофі МН-17

2 хв читати
Турчинов назвав черговим фейком заяву Міноборони РФ про "український слід" у катастрофі МН-17

Секретар Ради безпеки і оборони (РНБО) України Олександр Турчинов заявляє про неправдивість заяви російської сторони щодо того, що ракета, з якої в 2014 році над Донбасом було збито пасажирський "Боїнг" Малазійських авіаліній, нібито має українське походження.

"Заява Російської Федерації про нібито український слід ракети, яка збила МН-17 - це черговий невдалий фейк Кремля для того, щоб прикрити свій злочин, яке вже доведено як офіційним слідством, так і незалежними експертними групами", - сказав О.Турчинов агентству "Інтерфакс-Україна" у понеділок у Києві, коментуючи заяву Міноборони РФ.

Пізніше цього ж дня прес-служба РНБО України оприлюднила коментар О.Турчинова, в якому секретар Ради наголошує, що російському військово-політичному керівництву не вдасться сховатися від відповідальності за збитий "Боїнг".

"На моїй пам'яті це, мабуть, дев'ята або десята версія, яку намагаються нав'язати світовій громадськості російські військові і політики, щоб приховати свою причетність до цього страшного злочину", - цитує прес-служба РНБО слова О.Турчинова.

Він нагадав, що раніше в РФ заявляли про іспанського диспетчера, який нібито бачив на радарі український штурмовик, що наближається до "Боїнгу", і випущені ракети "повітря-повітря", і про так званого колишнього військового, якого нібито було збито на аеродромі, звідки злітав український винищувач, щоб збити "Боїнг". "І багато іншої брехні", - зазначив секретар РНБО України.

"Ці брудні фантазії, брудні фейки мають лише одну мету - приховати справжніх злочинців. Але те, що справжні злочинці - російські військове, і політичне керівництво, - то вже доведено як офіційним розслідуванням, так і незалежними експертами", - підсумував він.

Раніше в понеділок начальник Головного ракетно-артилерійського управління Міноборони РФ Микола Паршин заявив, що ракета зенітно-ракетного комплексу "Бук", якою було збито в 2014 р малайзійський "Боїнг" рейсу MH17, була вироблена в підмосковному Долгопрудном у 1986 р і відправлена до України, звідки більше не поверталася до Росії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА