19:03 17.09.2018

Син Гладковського вибув із наглядової ради "Завод "Кузня на Рибальському"

2 хв читати
Син Гладковського вибув із наглядової ради "Завод "Кузня на Рибальському"

Син заступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігор Гладковський вибув зі складу наглядової ради ПрАТ "Завод Кузня на Рибальському" (Київ).

Згідно з офіційним повідомленням компанії в системі розкриття інформації НКЦПФР у понеділок, І.Гладковського відкликано зі складу НР "Завод "Кузня на Рибальському" через рішення акціонера ТОВ "Хюндай Мотор Україна" про зміну свого уповноваженого представника в ПрАТ.

Замість І.Гладковського уповноваженим представником компанії у ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" з 17 вересня призначено Антона Лопушенка, який обіймав останні п'ять років посади гендиректора ТОВ "Поділля-Пром", директора ПП "ВІТЮК В.В.", директора ПП "Приватпаркінг", адвоката АО "АКIПА".

Як повідомляє компанія, А.Лопушенка призначено на зазначену посаду терміном на один рік, шість місяців і 14 днів.

І.Гладковського, який працював останні п'ять років на посаді гендиректора ТОВ "Хюндай Мотор Україна" та члена НР ПАТ "Закритий недиверсифікований корпоративний фонд "СОВА", був введено до складу НР "Кузні" 31 серпня терміном на один рік і сім місяців і, як уточнюється в повідомленні, він пробув на цій посаді 17 днів.

ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" (раніше ПАТ "Ленінська кузня") - одне з відомих на ринку підприємств суднопрому України, в умовах зовнішньої агресії підприємство освоює виробництво нових розробок оборонного призначення.

У 1991-2002 рр. на потужностях суднозаводу побудовано корвет ВСМУ "Тернопіль". З 2004 року розпочато будівництво бронекатерів проекту "Гюрза" для Держприкордонслужби, з 2012 року - бронекатерів "Гюрза-М" на замовлення Міноборони.

За даними з відкритих джерел, в умовах зовнішньої агресії підприємство освоює виробництво нових розробок оборонного призначення, серед яких 40-мм гранатомет УАГ-40 із вітчизняною оптикою, бойові модулі для бронетехніки ОБМ, БМ "Скорпіон". У 2015 р. підприємство розпочало роботи зі створення двох нових бронемашин - 10-тонної БКМ "Тритон" і 15-тонної БМ "Арбалет". Також завод бере участь у кооперації з виробництва радіоелектронного обладнання для захисту держкордону.

У 2016 році уряд надав ПАТ "Ленкузня" право на здійснення експорту товарів військового призначення власного виробництва та імпорту товарів військового призначення в інтересах власного виробництва терміном до 1 червня 2018 року. У 2017 році з урахуванням перейменування підприємства в ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" його повноваження спецекспортера було продовжено терміном до 1 січня 2021 року.

Основним акціонером приватизованого в 1995 році суднозаводу є ПАТ "Недиверсифікований корпоративний інвестфонд "Прайм Ессетс Капітал" (раніше - "Фонд "Петра Порошенка", Київ).

За даними компанії, за підсумками 2017 року ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" збільшило чистий прибуток за МСФЗ порівняно з 2016 роком у 2,2 раза - до 18,62 млн грн, його чистий прибуток зріс у 6,6 раза (557,36%) - до 776,18 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА