19:54 17.09.2018

Поліція затримала банду рекетирів, які орудували на Київщині під прикриттям глави селищної ради

3 хв читати
Поліція затримала банду рекетирів, які орудували на Київщині під прикриттям глави селищної ради

Співробітники Нацполіції України затримали членів злочинної організації з числа колишніх спортсменів і раніше судимих за тяжкі злочини осіб, які під прикриттям глави однієї з селищних рад Київської області займалися розбоями та вимаганням неіснуючих боргів.

"Зловмисники застосовували силу і зброю, а також - шантаж і пошкодження чужого майна. В результаті масштабної спецоперації підрозділів Національної поліції України, під процесуальним керівництвом ГПУ, учасники кримінального угруповання затримані", - повідомляє в понеділок Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції України.

У рамках захисту системи Міністерства внутрішніх справ України також встановлено причетність злочинної групи до нанесення тяжких тілесних ушкоджень із застосуванням зброї військовослужбовцям Національної гвардії України. Подія мала місце в кінці 2017 року в місті Буча Київської області.

Крім того, члени цього ж угрупування погрожували, а потім завдали тілесних ушкоджень голові громадської організації "Спілка воїнів-учасників АТО селища Гостомель". Він відкрито заявляв про зловживання місцевого керівництва в сфері виділення земельних ділянок і прикриття цих угод працівниками правоохоронних органів.

Головним слідчим управлінням (ГСУ) Нацполіції було розпочато кримінальне провадження за фактом вчинення членами стійкої ієрархічної групи, що діє на території Києва та Київської області, злочинів, передбачених ч.4 ст.187 (розбій) та ч.4 ст.189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

Оперативники Департаменту внутрішньої безпеки НПУ встановили, що до складу зазначеного міжрегіонального угруповання входять переважно колишні спортсмени та особи, в минулому засуджені за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів.

"Встановлено, що зібрав кримінальну "команду" голова однієї з селищних рад Київщини заради "силової підтримки" у вирішенні власних посадових і бізнес питань. Його найближчий "соратник" і лідер злочинної групи - 37-річний раніше судимий житель Київської області. Авторитет у кримінальному середовищі і силову допомогу, в разі необхідності, банді забезпечував так званий "смотрящий" у місті Ірпінь. Безпосередні виконавці злочинів - жителі Київщини віком від 25 до 46 років, з цілим "багажем" скоєних правопорушень", - йдеться в інформації.

Спільно з працівниками карного розшуку поліції Києва та Головного слідчого управління Нацполіції оперативники Департаменту внутрішньої безпеки встановили факт вимагання учасниками злочинної організації 58 тис. грн у чоловіка. Гроші призначалися нібито за невиконані ремонтні роботи. Зловмисники погрожували йому фізичною розправою в разі відмови.

Також правоохоронці встановили факт нанесення підозрюваними тілесних ушкоджень військовослужбовцям Національної гвардії України. "В результаті події один з поранених втратив око. Факт стрілянини стався в громадському місці, де дивом не постраждали випадкові перехожі", - поінформували в поліції.

Також зловмисники підозрюються у вимаганні $ 50 тис. з загрозою розправи у мешканки Ірпеня, яка займалася підприємницькою діяльністю і сама виховувала неповнолітніх дітей. Щоб остаточно залякати жінку, рекетири відкрито заволоділи її золотими прикрасами, наявними коштами і побутовою технікою.

Сім фігурантів злочинної організації, в тому числі і лідер, були затримані. Затримання відбулося під час спільної спецоперації кількох підрозділів Нацполіції.

За рішенням суду правоохоронці провели 34 санкціонованих обшуки за місцем проживання учасників злочинного угруповання та в службовому кабінеті викритого голови селищної ради. У зловмисників вилучили велику кількість зброї, боєприпасів, мобільні телефони, готівку в іноземній валюті, а також автомобілі еліт-класу.

Зараз затриманим готується оголошення підозри за ч.1 ст.255 (Створення злочинної організації), ч.4 ст.187 (розбій) та ч.4 ст.189 (вимагання) Кримінального кодексу України. До суду подано клопотання про обрання учасникам бандформування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА