21:15 17.09.2018

Нарощування можливостей ЗС України - основна складова стратегії стримування агресора

2 хв читати
Нарощування можливостей ЗС України - основна складова стратегії стримування агресора

Ключовою складовою стратегії стримування агресора є нарощування можливостей Збройних сил України, а також їх готовність до будь-якого розвитку подій, підкреслив начальник Генерального штабу ЗС України Віктор Муженко під час зустрічі з держсекретарем з питань оборони Великої Британії Гевіном Вільямсоном.

"Ми особливо цінуємо допомогу з боку Великої Британії, яка надається британськими інструкторами в рамках навчально-тренувальної місії "Orbital", - цитує В.Муженка прес-служба ЗС України в понеділок увечері.

У свою чергу, за словами Г.Вільямсона, матеріально-технічна і консультаційна допомога українській стороні для Великої Британії не є самоціллю. Навчаючи українців, британські інструктори багато чому вчаться від них. Наприклад, витривалості і реагуванню на зміну оперативної обстановки.

"Я бачу речі дуже просто: Україна - суверенна держава і її суверенітет був атакований зовні! Сам факт того, що ми надаємо Україні допомогу і є фактором стримування. Дуже корисним є те, що ви йдете шляхом реформ, змінюючи мислення і підходи", - зазначив держсекретар з питань оборони Великої Британії.

Також під час зустрічі сторони обговорили напрями подальшої співпраці між Збройними силами України і Великої Британії в багатьох сферах.

Як повідомлялося, операція "Орбітал" (Operation Orbital) проводиться з 2015 року в рамках співпраці між оборонними відомствами України та Великої Британії. Інструктори з британської армії, більшість з яких має значний досвід участі в бойових операціях в Іраку і Афганістані, навчають військовослужбовців ЗС України обороні відповідно до сучасних вимог стандартів НАТО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА