07:12 18.09.2018

Ілон Маск представив першого туриста, який полетить навколо Місяця

2 хв читати
Ілон Маск представив першого туриста, який полетить навколо Місяця

Глава SpaceX Ілон Маск представив першого туриста, який відправиться навколо Місяця. Ним стане японський мільярдер Юсаку Маедзава.

Маедзава відмовився назвати ціну за подорож на Місяць, однак розповів, що зробив передоплату. За словами Ілона Маска, сума "значна", і вона вплине на розробку ракети BFR (Big Falcon Rocket).

У Twitter компанії наголошується, що подорож триватиме близько тижня. Ракета з туристом пролетить на відстані 125 миль (близько 201 км) від Місяця.

Компанія SpaceX оголосила про вибір людини, яка першою в історії відправиться в якості туриста навколо Місяця, 14 вересня. На думку компанії, ця подія стане важливим кроком на шляху до надання звичайним людям можливості подорожувати в космосі.

SpaceX додала, що лише 24 людини за всю історію побували на Місяці, а після американської місії "Аполлон" в 1972 році більше ніхто з людей там не був. Компанія оголосила про наміри організувати комерційний політ навколо Місяця на початку 2017 року.

За даними Forbes, статки Юсаку Маедзава становлятьть $ 2,9 млрд. Він заснував найбільший японський онлайн-магазин одягу Zozotown. Маедзава колекціонує предмети сучасного мистецтва і планує створити музей в місті Тіба, що розташовується на схід від Токіо.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА