08:15 18.09.2018

Стратегічний безпілотник ВПС США провів 10-годинну розвідку біля лінії розмежування на Донбасі

1 хв читати
Стратегічний безпілотник ВПС США провів 10-годинну розвідку біля лінії розмежування на Донбасі

Стратегічний безпілотний літальний апарат ВПС США RQ-4B Global Hawk, призначений для ведення розвідки на велику глибину території противника, в понеділок здійснив багатогодинний політ у районі лінії розмежування на Донбасі, під час якого він також кілька разів наближався до кордонів Росії, свідчать моніторингові дані західних авіаційних ресурсів.

За їхніми відомостями, дальній американський безпілотник, що вилетів з авіабази Сігонелла на італійському острові Сицилія, протягом понад десяти з половиною годин курсував дугою вздовж лінії розмежування із самопроголошеними "ДНР" і "ЛНР". Він здійснював політ на відстані 70-80 км на північ від лінії розмежування і на висоті близько 15-16 тис. метрів, перебуваючи в контрольованому Києвом повітряному просторі.

При цьому американський розвідник щонайменше вісім разів підлітав на відстань приблизно від 40 до 60 км до районів Бєлгородської, Воронезької та Ростовської областей Росії, що межують із Луганською областю України. В той момент розвідник перебував над Новопсковським районом Луганської області України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА