12:31 18.09.2018

Ще п’ятеро учасників захоплення Харківської обладміністрації у квітні 2014 року отримали умовний термін

2 хв читати

Київський районний суд Харкова ухвалив обвинувальний вирок стосовно ще п'ятьох учасників масових заворушень і захоплення будівлі обласної державної адміністрації у квітні 2014 року.

"Посилання обвинувачених .... на відсутність у їхніх діях складу злочину, а також на те, що участі в масових заворушеннях не брали, до будівлі Харківської обладміністрації потрапили вільно, або були затримані в ній через невідомі причини, перебували там із цікавості, або не мали наміру захоплення установи й залишилися в ній або поруч із нею, тому що не встигли виїхати додому на метро, суд вважає необґрунтованими і спростовує дослідженими під час судового розгляду доказами", - йдеться у вироку, оголошеному суддею Іриною Ніколаєнко, оприлюдненому на сайті єдиного держреєстру судових рішень.

Чотирьох обвинувачених засуджено до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном 3 роки, одного - до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном 2 роки.

Суд залишив без розгляду цивільні позови про стягнення майнової шкоди Харківської облдержадміністрації (186 тис. 369 грн), Харківської облради (11 тис. 786,5 грн), Академії внутрішніх військ (21 тис 134 грн) і комунального виробничо-експлуатаційного підприємства "Держпром" (3 млн 496 тис 602 грн).

Вирок не набув чинності, на нього може бути подана апеляція.

Це не перший випадок, коли обвинувачені в захопленні Харківської обладміністрації в квітні 2014 року отримують умовний термін. Суд також присудив умовний термін одному з обвинувачених в організації захоплення будівлі Спартаку Головачову.

18 червня суддя Київського райсуду Світлана Шмадченко визнала С.Головачова винним в організації масових заворушень, що супроводжувалося насильством, погромами, підпалами, знищенням майна, захопленням будівлі й опором представникам влади із застосуванням зброї та інших предметів, а також в активній участі в масових заворушеннях (ч. 1 ст. 294 КК України), а двох інших обвинувачених - в активній участі в масових сутичках. Усіх трьох засудили до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном 3 роки. Прокуратура подала апеляцію на вирок суду першої інстанції.

Як повідомлялося, увечері 6 квітня 2014 року група проросійських активістів захопила будівлю Харківської обладміністрації. Вранці 8 квітня в результаті антитерористичної операції було затримано 65 осіб. Пізніше затримали ще одну особу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА