13:09 18.09.2018

Поліція завершила слідство у справі групи, яка вчинила напад на депутата Харківської облради та серію підривів і підпалів аптек

2 хв читати
Поліція завершила слідство у справі групи, яка вчинила напад на депутата Харківської облради та серію підривів і підпалів аптек

Поліція завершила досудове розслідування стосовно учасників і організатора групи, підозрюваних у серії підривів і підпалів аптек мережі "911", а також у нападі на депутата Харківської облради, голову правління Харківського антикорупційного центру (ХАЦ) Дмитра Булаха.

Також злочинній групі у складі трьох осіб інкримінують напад 30 серпня 2017 року на депутата Харківської обласної ради.

"До складу групи входять троє людей: організатор і двоє учасників. Їм інкримінуються п’ять епізодів підривів і підпалів аптек (один підпал у 2016 році, два підриви та два підпали в 2017 році). А також напад на депутата облради та заподіяння йому тілесних ушкоджень середньої тяжкості", - повідомили кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" у відділі комунікацій Головного управління Національної поліції в Харківській області.

Учасникам і організатору групи вручено обвинувальний акт за підозрою в скоєнні злочинів, передбачених ч.4 ст. 189 (вимагання), ч.2 ст. 15 ч.2 ст. 28 ч.2 ст. 194 (замах на умисне знищення або пошкодження майна ), ч.2 ст. 28 ч.2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна), ч.3 ст. 28 ч.2 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження), ч.1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт направлено до Московського районного суду міста Харкова.

Як повідомлялося, вдень 30 серпня 2017 року невідомі напали на депутата Харківської облради від партії "Самопоміч", голову правління "Харківського антикорупційного центру" Д.Булаха, коли він ішов від свого будинку до метро. Потерпілого доправили до лікарні швидкої та невідкладної допомоги, де лікарі констатували в нього закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, переломи ребер, забиту рану голови.

Д.Булах повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що пов'язує це зі своєю професійною діяльністю. "Думаю, через професійну діяльність - і в Антикорупційному центрі, і депутатську", - сказав він.

Д.Булаха обрали депутатом Харківської облради від партії "Самопоміч" у 2015 році. У своїх публічних виступах і публікаціях він нерідко критикував керівництво міста та області.

За фактом нападу на Д.Булаха поліція відкрила кримінальне провадження за ч.4 ст. 296 (хуліганство) і ч.1 ст. 122 (заподіяння середніх тілесних ушкоджень) Кримінального кодексу України.

10 травня 2018 року начальник облуправління поліції Олег Бех заявив, що напад на Д.Булаха скоїли члени групи, підозрюваної в серії вимагань і підривів аптек мережі "911". Він повідомив також, що поліція затримала організатора нападу (колишнього керівника служби безпеки однієї з приватних структур), проте досудове слідство поки що не встановило, хто був замовником нападу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА