13:20 18.09.2018

Міграційна проблема буде в центрі уваги лідерів ЄС на саміті в Зальцбурзі, але прориву не чекають

2 хв читати
Міграційна проблема буде в центрі уваги лідерів ЄС на саміті в Зальцбурзі, але прориву не чекають

Неформальний саміт ЄС У Зальцбурзі 19-20 вересня не затвердить остаточного документа щодо міграції, як і щодо інших принципово важливих питань цієї зустрічі - внутрішньої безпеки та Brexit, заявив у вівторок у Брюсселі журналістам високопоставлений чиновник ЄС на умовах анонімності.

Глави держав і урядів країн ЄС зберуться в середу ввечері на робочу вечерю в складі 28 членів союзу для обговорення міграції.

"Голова (Європейської ради Дональд - ІФ) Туск хоче, щоб було знайдено конструктивний підхід, за якого кожна держава-член і всі інститути ЄС активно працюватимуть для пошуку вирішення кризи. Якщо ми працюватимемо конструктивно і спільно, ми зможемо досягти прогресу. Сьогодні потоки мігрантів до Європи оцінюються на рівні, близькому до стану до кризи", - сказав співрозмовник ЗМІ.

Напередодні саміту Д.Туск у запрошенні європейським лідерам написав: "Протягом літа напруженість між державами-членами поновилася у зв'язку з припливом мігрантів до ЄС. Я хочу відкрито заявити: прагнення покласти край міграційній кризи є спільним завданням усіх держав-членів та інституцій ЄС".

За словами співрозмовника журналістів, очікується, що канцлер головуючої в Раді ЄС Австрії Себастьян Курц доповість про різні аспекти міграційної політики. Європейські лідери будуть поінформовані про те, що зроблено для вирішення питання про "платформи висадки" мігрантів у Середземномор'ї.

Д.Туск повідомив про свій візит до Каїра минулої неділі, зокрема про співпрацю ЄС-Єгипет у сфері міграції. При цьому функціонер ЄС зазначив, що "Єгипет зробив боротьбу проти перевізників мігрантів своїм пріоритетом" і досяг помітного успіху практично за рахунок власних ресурсів, не вдаючись до допомоги.

"Це партнер, який серйозно ставиться до своїх обов'язків. Партнер, з яким ми можемо працювати в міграційному питанні більш поглиблено", - наголосив європейський чиновник.

Він також підтвердив, що глава уряду Італії Джузеппе Конте має намір представити членам Європейської ради свою пропозицію щодо висадки врятованих у морі мігрантів.

"Я вважаю, що його ідеї добре відомі, тому що вони обговорювалися влітку. Але я не очікую прориву. Я думаю, що в дебатах треба просуватися до конструктивного підходу. Треба покінчити з образами та іншою напруженістю. І це має стати ключовим аспектом дебатів у середу. Але я не очікую прориву. На підставі тих контактів, які в нас були зі столицями (країн ЄС - ІФ), і нарад важко уявити, що справді вийде прорив або істотне просування після італійської пропозиції", - пояснив співрозмовник ЗМІ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА