14:45 18.09.2018

"Нафтогаз" підозрює газзбуту в завищенні споживання газу через схеми з субсидіями

1 хв читати
"Нафтогаз" підозрює газзбуту в завищенні споживання газу через схеми з субсидіями

НАК "Нафтогаз України" підозрює газозбутову компанію у завищенні майже вдвічі показників використання газу споживачами, які отримують субсидії, заявив глава правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

"Коли газбут виставляє рахунок і оплачує держава, то споживання вдвічі більше", - констатував керівник НАК на форумі Європейської бізнес-асоціації у вівторок, розповідаючи про відкриття, які зробив "Нафтогаз", отримавши контроль над однією з таких компаній у Кропивницького.

А.Коболєв зазначив, що не вірить у можливість такого спеціального "спалювання" газу субсидіантами, а передбачає, що, теоретично, відсутність необхідності платити гроші за газ підвищує його споживання на 10-20%.

Глава "Нафтогазу" уточнив, що з поставленого населенню 11 млрд куб. м газу субсидіантам надходить 6 млрд куб. м, а значить перехід на ринкове ціноутворення дозволив би економити до 3 млрд куб. м вартістю близько $1 млрд.

Він також додав, що окрім цього в Кропивницькому компанія виявила й інші схеми списання дотованого державою дешевого газу.

Як повідомлялося, заборгованість регіональних газозбутових підприємств перед НАК на середину вересня становила 19,7 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА