17:29 18.09.2018

Ізраїль назвав причиною катастрофи Іл-20 хаотичний вогонь сирійських ППО

1 хв читати
Ізраїль назвав причиною катастрофи Іл-20 хаотичний вогонь сирійських ППО

Причиною катастрофи російського військового літака Іл-20 є хаотичний вогонь сирійських систем протиповітряної оборони (ППО). Про це йдеться в повідомленні Армії оборони Ізраїлю в Twitter.

Ізраїльська сторона висловила співчуття у зв'язку із загибеллю екіпажу російського літака. У той же час відповідальність за інцидент Ізраїль покладає на режим сирійського президента Башара Асада і терористичну організацію "Хезболла".

Зокрема, повідомляється, що ізраїльські винищувачі атакували військовий об'єкт Збройних сил Сирії, з якого Іран намагався передати зброї для "Хезболли" в Лівані, що розцінювалося як загроза для безпеки Ізраїлю.

Також повідомляється, що у ЦАХАЛ та російської армії є узгоджена система деконфліктів, яка багаторазово використовувалася, як і сьогодні. Однак, за версією ізраїльської сторони, до катастрофі Іл-20 привів хаотичний вогонь сирійських ППО.

Уточнюється, що до моменту запуску сирійських ракет винищувачі вже перебували в повітряному просторі Ізраїлю, а під час ударів по об'єктах в Латакії російський літак знаходився поза зоною дії ППО.

"Сирійські протиповітряні батареї стріляли без розбору і, як ми розуміємо, не потрудилися забезпечити відсутність російських літаків у повітрі. Ізраїль має намір ділитися інформацією з урядом Росії для розгляду інциденту і підтвердження фактів в цьому розслідуванні", - додали в Армії оборони Ізраїлю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА