17:47 18.09.2018

Невідомі блокують звалище в Київській області, яке приймає до 40% сміття столиці

2 хв читати
Невідомі блокують звалище в Київській області, яке приймає до 40% сміття столиці

Невідомі особи з 14 вересня блокують полігон твердих побутових відходів №5 у с. Підгірці Обухівського району Київської області, який приймає до 40% сміття столиці, що загрожує екологічними наслідками, заявив голова правління ПрАТ "Київспецтранс" Андрій Грущинський.

Як повідомляє у вівторок прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА), за словами А.Грущинського, втручання в роботу стратегічного об'єкта, який приймає до 40% київського сміття, може призвести до серйозних екологічних наслідків для міста і навколишніх населених пунктів.

"Наразі вимушено зупинені всі дії з накриття першої карти полігону ґрунтом, що ніяк не сприяє покращенню екологічної обстановки навколо. Під загрозою також опинилася підготовка полігону до закриття, а саме: роботи з укріплення захисних дамб, з переробки фільтрату та інші", - зазначає керівник "Київспецтранс".

За його словами, підприємство разом із КМДА і громадами навколишніх сіл докладають усіх зусиль для закриття полігону №5, проте закриття полігону "в існуючому вигляді небезпечне".

"Вирішення організаторами цієї акції власних корисливих інтересів за рахунок безпеки людей є неприйнятним. Немає альтернативи тому, що Київ має припинити захоронення сміття та отримати сучасний завод з його переробки - саме такий завод ми побудуємо за два роки. Але проблему потрібно вирішувати всебічно і цивілізовано. Без попередніх робіт з укріплення полігону і подальшої його рекультивації це місце стане екологічною бомбою уповільненої дії", - пояснює А.Грущинський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА