18:08 18.09.2018

Суд продовжив арешт обвинувачених у смертельній ДТП у центрі Харкова Зайцевій та Дронову

3 хв читати

Київський районний суд м. Харкова задовольнив клопотання прокурора і продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою Олені Зайцевій та Геннадію Дронову, яких обвинувачують у ДТП, що сталася в жовтні 2017 року в центрі Харкова, внаслідок якої загинули шість осіб.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", суддя Віктор Попрас продовжив запобіжний захід обом обвинуваченим на 60 днів - до 16 листопада.

Свої клопотання щодо продовження запобіжного заходу прокурор мотивував тим, що збережуться ризики, що обвинувачені можуть переховуватися від суду або скоїти інший злочин, а також тяжкість злочину, який їм інкримінують.

Адвокат Г.Дронова Сергій Перепелиця заперечував проти продовження арешту його підзахисного, називаючи ризики недоведеними і стверджуючи, що його підзахисний не має наміру переховуватися від суду.

Захисник також виступав за зміну запобіжного заходу на цілодобовий домашній арешт. Г.Дронов підтримав цю позицію, зазначивши, що у нього літня хвора мати, за якою треба доглядати. Водночас Г.Дронов та його адвокат підтримали клопотання щодо продовження запобіжного заходу О.Зайцевій.

У свою чергу О.Зайцева та її захист виступили за продовження тримання під вартою Г.Дронова. Водночас адвокат О.Зайцевої Юлія Козир просила суд відмовити в клопотанні держобвинувачення стосовно своєї підзахисної та застосувати до неї цілодобовий домашній арешт.

За словами Ю.Козир, О.Зайцева має захворювання, які потребують обстеження та лікування в умовах стаціонару, а в результаті тривалого перебування в СІЗО її стан здоров'я погіршується.

Постраждалі та їхні представники або підтримували клопотання прокуратури, або залишали їх на розсуд суду.

Наступне засідання у справі призначено на 2 жовтня.

Увечері 18 жовтня 2017 року на перехресті вул. Сумської та провулку Мечникова в Харкові автомобіль Lexus RX під керуванням дівчини 20 років, рухаючись на заборонний сигнал світлофора, вчинив зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg. Унаслідок зіткнення Lexus вилетів на тротуар і здійснив наїзд на 11 пішоходів, п’ятеро з яких загинули на місці (чотири дівчини і молодий чоловік). Ще одна дівчина померла від отриманих травм у лікарні вранці 26 жовтня. Крім того, внаслідок ДТП постраждала пасажирка Lexus.

За фактом ДТП було розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони спричинили загибель кількох осіб) КК України. Максимальна санкція статті передбачає десять років позбавлення волі.

20 жовтня Київський райсуд Харкова заарештував водія Lexus Олену Зайцеву на 60 днів без можливості внесення застави. Під час засідання суду адвокат О.Зайцевої Ю.Козир заявила, що водій другого автомобіля - Volkswagen Touareg Г.Дронов порушив правила дорожнього руху, проте йому підозру не висунуто.

6 листопада було оголошено про підозру по ч.3 ст. 286 Г.Дронову. 8 листопада Київський райсуд Харкова визначив йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Пізніше Київський райсуд Харкова неодноразово подовжував запобіжний захід обом підозрюваним.

2 лютого 2018 року обвинувальний акт стосовно О.Зайцевої та Г.Дронова надійшов до Київського райсуду Харкова.

Матеріали стосовно автошколи, де вчилася О.Зайцева, були виділені в окреме провадження за ст. 367 (службова недбалість) КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА