18:20 18.09.2018

Найманець-росіянин, що воював у лавах "ДНР", отримав 10 років в'язниці

2 хв читати
Найманець-росіянин, що воював у лавах "ДНР", отримав 10 років в'язниці

Орджонікідзевський районний суд Маріуполя визнав винним в участі в терористичній організації та скоєнні низки інших злочинів громадянина Російської Федерації, що воював проти українських військ на Донбасі, засудивши його до 10 років позбавлення волі.

"У лютому 2017 колишній російський військовослужбовець, втомившись від безгрошів'я, вирішив скористатися своїми військовими навичками та попрямував на окуповану РФ територію Донецької області, де вступив до лав незаконного збройного формування терористичної організації "ДНР" для участі в бойових діях проти Збройних сил України", - повідомляє у вівторок прес-служба прокуратури Донецької області.

За даними прокуратури, росіянин, оминаючи контрольні пункти в'їзду-виїзду, незаконно перетнув державний кордон України та приїхав до Донецька, де прибув до так званого військкомату "ДНР". Його зарахували до "5-ї Окремої мотострілкової бригади "Оплот" т. зв. Міністерства оборони "ДНР" на посаду стрілка та видали вогнепальну зброю та боєприпаси. Найманець підписав контракт, в якому було узгоджено грошову виплату за службу. З лютого до березня 2017 року він брав участь у збройному протистоянні із ЗСУ на стороні "ДНР".

"У квітні 2017 року бойовика зі зброєю затримали українські військовослужбовці та передали до правоохоронних органів. Під час досудового розслідування за клопотанням прокуратури Донецької області росіянину обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", - зазначають у прокуратурі.

Суд визнав російського найманця винним в інкримінованих злочинах за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) та ч. 1 ст. 332-1 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України та засудив його до 10 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА