20:36 18.09.2018

Нові українські ракети РС-80 "Оскол" успішно пройшли черговий етап держвипробувань

2 хв читати

Нові некеровані реактивні снаряди РС-80 "Оскол" української розробки успішно пройшли черговий етап державних випробувань, повністю підтвердивши свою відповідність заявленим характеристикам, заявляє президент України Петро Порошенко.

"Вони були випробувані на всіх режимах польоту та під час різних погодних умов на фронтовому бомбардувальнику Су-24М, одному з найбільш потужних літаків, що стоять на озброєнні Повітряних сил ЗСУ. Під час цих стрільб нові ракети повністю підтвердили свою відповідність заявленим характеристикам", - написав П.Порошенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок увечері.

За його словами, ці снаряди можуть уражати, зокрема, бронетехніку та укріплення противника, мають надзвукову швидкість польоту та спроектовані для озброєння вертольотів, літаків, а також наземних платформ.

Як повідомлялося, 22 серпня 2018 року держконцерн "Укроборонпром" поінформував про успішне завершення спільно з військовими чергового етапу держвипробувань нових некерованих авіаційних ракет РС-80 "Оскол" розробки ДАХК "Артем", що входить до держконцерну.

Згідно з повідомленням прес-служби держконцерну, за результатами триденних випробувань, що відбулися на одному з військових полігонів Чернігівщини за участю Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації ОВТ Міністерства оборони, було підтверджено відповідність РС-80 основним тактико-технічним характеристикам і можливість їх застосування з вертольотів.

Для всебічної перевірки нового ракетного озброєння за різних умов здійснено пуск майже 300 одиниць РС-80. Також ракети перевірено на безпеку під час їх використання, проведено стендові випробування двигуна та інші тести.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА