08:49 19.09.2018

Глава Пентагону прокоментував чутки про свою відставку в листопаді

2 хв читати
Глава Пентагону прокоментував чутки про свою відставку в листопаді

Глава Пентагону Джеймс Меттіс заявив, що не варто серйозно ставитися до інформації про те, що президент США Дональд Трамп може звільнити його від займаної посади після проміжних виборів в листопаді, передає Reuters.

"Скільки разів ми вже проходили через це, відтоді, як я опинився тут? Це скоро помре і люди, які запустили чутки зможуть писати наступні", - сказав Меттіс журналістам в Пентагоні. Він також заявив, що до подібних речей треба ставитися з почуттям гумору.

Глава Пентагону описав, як, на його думку, з'являються подібні чутки. "Хтось придумує заголовок. Потім вони звертаються до балакучого класу людей. Вони знаходять пару речей, щоб додати їх всередину. Вони додають чутки і тоді у вас з'являється історія", - додав Меттіс.

На питання журналістів про те, чи є у нього плани на життя після Пентагону, Меттіс пожартував, що "не думає йти", але потім відповів, що на пенсії планує жити в сусідньому з Вашингтоном місті Потомак.

15 вересня газета The New York Times з посиланням на джерела повідомила, що Трамп може змістити Меттіса через розбіжності. Співрозмовники видання заявили, що Трамп розчарований у своїх помічниках з нацбезпеки і роздумує над тим, чи не потрібен йому більш розуміючий чоловік на посаді глави Пентагону.

Серед причин, які вказали анонімні представники Білого дому, було затягування Меттісом виконання указу про заборону трансгендерам служити в армії США і виведення з Південної Кореї членів сімей дислокованих там американських військових, що, на думку Пентагону, в КНДР можуть розцінити, як сигнал до війни.

Раніше, 5 вересня, про можливу відставку Меттіса писала The Washington Post, за даними якої в Білому домі займаються пошуками кандидата на посаду глави Пентагону. Пізніше Трамп спростував цю інформацію. "Ми гранично щасливі з ним. Ми досягли безлічі перемог", - сказав президент США.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА