12:50 19.09.2018

Прокуратура просить суд обмежити терміни ознайомлення з матеріалами справи для Савченко та її захисту, адвокати проти цього

2 хв читати
Прокуратура просить суд обмежити терміни ознайомлення з матеріалами справи для Савченко та її захисту, адвокати проти цього

Прокуратура подала клопотання до Шевченківського районного суду Києва про обмеження термінів ознайомлення з матеріалами кримінальної справи народному депутату України Надії Савченко та її адвокатам.

Суд почав розглядати це питання в середу, але переніс засідання на 21 вересня за клопотанням сторони захисту з огляду на відсутність усіх адвокатів, які вказали на неналежне сповіщення їх про дату та час засідання.

Прокуратура просить суд обмежити 25 календарними днями термін ознайомлення підозрюваної та її адвокатів із матеріалами справи Н.Савченко та керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана, яких підозрюють у діях, спрямованих на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади.

"Ці 25 днів встановлюються з моменту ухвалення судом відповідного рішення. Звісно, нам не вистачить цього терміну. Кожен з адвокатів ознайомлюється з матеріалами справи самостійно, ходить у міру зайнятості та можливості. Досить великий обсяг матеріалів, 27 томів справи, багато відео- та аудіозаписів. Особисто я ознайомився десь із п’ятьма томами", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" адвокат Олександр Тананакін.

Як повідомлялося, 1 серпня Генеральна прокуратура України повідомила, що правоохоронці завершили розслідування у справі керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана та Н.Савченко, підозрюваних у діях, спрямованих на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади.

Адвокат В.Рубана Валентин Рибін повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що вже завершив ознайомлення з матеріалами справи, про що 30 серпня повідомив слідству.

Н.Савченко перебуває під вартою з 23 березня 2018 року. 22 березня Верховна Рада підтримала подання генпрокурора України Юрія Луценка і надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Н.Савченко. Її підозрюють у діях, спрямованих на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади; посягання на життя державних і громадських діячів, підготовці до здійснення терористичного акту, створенні терористичного угруповання або терористичної організації, незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

В.Рубана затримали 8 березня 2018 року на КПВВ на Донбасі з арсеналом зброї. Він віз зброю з окупованої території на підконтрольну частину України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА